2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Nyoma sincs az államigazgatás különösebb karcsúsításának

Hír TV

2018. július 14., szombat 18:57, frissítve: vasárnap 07:53

Sziklamászás biztosítókötéllel, különösebb előképzettség nélkül: ez a via ferrata. Magyarországon egyelőre három helyen van vasalt út. 2019-ben viszont újabb via ferrata pályák épülhetnek.

„A Révész Máriusz kérése az volt, hogy az egész országban ezt hálózatosan építsük fel, hogy lehetőleg minél több helyszínen legyen erre lehetőség. Mi terveket adtunk le a Villányi-hegységtől egészen a Zempléni-hegységig is. Ezekből nyilván néhány természetvédelmi megfontolások alapján ki fog esni. Mi sziklamászó szemmel eleve csak azokat a helyszíneket javasoltuk, ami a sziklamászók érdekeit nem zavarják. Jó eséllyel a Balaton-felvidéktől a Zempléni-helységig mindenhol található lesz majd ilyen via ferrata” – nyilatkozta Kovács Tamás, a Tatabányai Alpint Sportklub elnöke.

Révész Máriusz kormánybiztosként irányítja az Aktív Magyarország programot, amely a szabadidő hasznos eltöltését népszerűsíti. Egy költségvetési módosító javaslatnak köszönhetően a program 2 milliárd forint többlettámogatást kap 2019-ben. A pénzből Révész Máriusz tervei szerint városi futókörökre, valamint gördeszka- és BMX-parkokra is jut majd.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) büdzséjét 600 millió forinttal toldják meg arra hivatkozva, hogy több lett a feladat. Júliustól a TEK védi Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert is.

„A bizonytalanság, a félelem látszik abban, hogy újabb és újabb pisztolyra, fegyverre, védelmükre, saját személyes védelmükre való pénzt költenek el. Ezzel együtt az az álláspont, amit egyébként, amit a kormány képvisel, úgy tűnik, hogy félelmükben a miniszter urat is, a korábbiaktól eltérően, a külügyekkel foglalkozó miniszter urat is védeni kell, így ítélik meg” – reagált Varju László, az Országgyűlés költségvetési bizottságának DK-s elnöke.

Annak viszont nincs nyoma a módosító javaslatban, hogy jövőre érdemben csökkennének a minisztériumok személyi kiadásai. „Hát most létszámstop van a közigazgatásban, de ez nem jelent költségcsökkentést pillanatnyilag. Őszre én nem tudok olyan törvényről, amely módosítaná a most elfogadott és hatályban lévő költségvetési törvényt, ami most létezik” – tudatta B. Nagy László kormánypárti országgyűlési képviselő.

A közigazgatást irányító kancelláriaminiszter a napokban arról beszélt, hogy szerinte kevesebb emberre van szükség a minisztériumokban, a megyei kormányhivatalokban és a járási hivatalokban. A szükséges létszámot Gulyás Gergely még idén meghatározná. Általánosságban az ésszerűsítést és vele együtt az elektronikus közigazgatás fejlesztését a miniszter egyik elődje, Navracsics Tibor is szükségesnek tartja.

„Én úgy gondolom, hogy a közigazgatás abba az irányba fog lépni, hogy minél több ügy legyen majd otthonról intézhető, és minél könnyebben elérhető. Ehhez persze hozzátartozik az is, hogy maguknak az ügyeknek is minél egyszerűbbnek kell lenniük” – nyilatkozta a Hír TV-nek Navracsics Tibor.

Az uniós biztos hangsúlyozta: arra nem lát rá Brüsszelből, hogy a magyar közigazgatásban milyen arányú karcsúsítás lenne indokolt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!