2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

„Nőket vegzáló” ellenzéki pártoktól tart Simonka

Hír TV

2018. január 10., szerda 12:10, frissítve: szerda 12:34

Kemény kampányra számít Békés megyében a botrányairól ismert fideszes politikus, aki szerint az ellenzéki pártok nemtelen eszközökhöz fognak folyamodni.

Mindenki tudta Simonka Györgyről, hogy politikai karrierje előtt vállalkozó volt. Hogy az üzlettársai között „milyen emberek voltak, azt sosem szégyelltem, mindig is vállaltam. Azt hiszem, ez az embereket nem nagyon érdekli, az érdekli őket, hogy ki tesz azért, hogy az életük, a sorsuk valamilyen módon jobbra forduljon” – nyilatkozta a Hír TV-nek a fideszes politikus, akinek a környezetében gazdasági bűncselekmények miatt nyomoznak a hatóságok.

Tavaly nyáron a Magyar Nemzet írta meg, hogy a Simonkához köthető Magyar Termés TÉSZ Kft. nagyjából egymilliárdos kárt okozhatott Magyarország és az Európai Unió költségvetésének – ezt Polt Péter is megerősítette. A legfőbb ügyésztől még nyáron Hadházy Ákos, az LMP társelnöke kérdezte, hogy hol tart a nyomozás a kormánypárti politikus és családja érdekeltségébe tartozó Magyar Termés TÉSZ Kft.-nél. A Központi Nyomozó Főügyészség egyébként költségvetési csalás gyanúja miatt folytat eljárást. Az ügyben tizenegy személy érintett.

A politikus most azt mondta, nem érti, hogyan merülhetett fel a károkozás. Állította, „minden beruházás megvalósult, mindenki ki lett fizetve”, illetőleg azt is leszögezte: az ügyben még nem zárult le a vizsgálat, „ez még nincs kimondva”.

Nem mond le a mentelmi jogáról 

„Nem értem, miért. Nincs miért” – felelte arra a felvetésre, hogy lemondana-e mentelmi jogáról, ha olyan szakaszba érne a nyomozás. A képviselő kijelentette: csak az „ellenzéki média” tesz fel neki ilyen kérdéseket olyan ügyek kapcsán is, amelyekben még tanúként sem hallgatták ki.

Kemény kampányra számít

A felmérések szerint Simonka támogatottsága megingott a Békés megyei körzetben, ám a politikus úgy látja, tíz éve ezt mondják, ennek ellenére mindig sikerült nyernie a Fidesznek, ugyanakkor „kemény csatára” számít. Hozzátette, attól tart, hogy „néhány olyan párt, amely úgy érzi, más lehetősége nem lesz”, nem megengedhető dolgokat fog tenni a kampány során: „nőket vegzál, képviselők családtagjait félemlíti meg”.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!