2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Nincs meglepetés: Mészáros cége nyerte a tendert

Hír TV

2018. május 3., csütörtök 11:01, frissítve: csütörtök 16:07

163,2 millió forintból jelentethet meg kulturális lapot a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mediaworks. Az EU-s közbeszerzési értesítő szerint a leköszönő felcsúti polgármester cégét a  Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. bízta meg azzal, hogy 10 hónapon keresztül 40 alkalommal, alkalmanként 230 ezer példányban jelentesse meg az állami cég 8 oldalas kulturális kiadványát – a lapban napi-, vagy hetilap mellékleteként a jellemzően kortárs írók és költők irodalmi és képzőművészeti alkotásait kívánják nyilvánosságra hozni és népszerűsíteni.

Csakhogy, ahogyan korábban az Mfor.hu is összeszedte, a közbeszerzést Mészáros Lőrinc cégén kívül más gyakorlatilag nem nyerhette volna meg – hiszen a feltételeknek csak a Mediaworks tud megfelelni. Megszabták, hogy olyan újság mellékleteként kell megjelennie a kiadványnak, mely tartalmában kapcsolódik az emberek mindennapjaihoz, a hétköznapi élet sok területét lefedő információt tartalmaz, a szerzői tartalmak túlsúlyban vannak a bulvárhírekkel szemben. Emellett nem lehet főprofil szerint olyan lap, mely háztartási feladatokkal kapcsolatos – például rejtvény, barkácsolás, vagy főzés témájú újság.

Továbbá a tenderen alkalmatlan volt az ajánlattevő, ha az elmúlt 3 évben nem volt legalább 170 ezer példány per alkalom mennyiségben, „legalább 5 magyarországi megyében megjelenő, olyan napi- vagy hetilap sajtótermék kiadására vonatkozó referenciája, amelyben legalább 2 alkalommal megjelentek irodalmi művek és/vagy képzőművészeti alkotások.” De még ez sem volt elég az állami vállalatnak, ugyanis a szerződéskötés feltétele, hogy 9 megyében jelentessék meg a kiadványt.

Így újabb kiadvány került Mészáros Lőrinc kiadójának portfóliójába, összességében immár nagyjából 195 újságot birtokol Orbán Viktor barátja.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!