2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A szabadság bolond körei 03:00

Nincs helye a kormányban annak, aki kiállt a CEU mellett?

Hír TV

2018. június 5., kedd 09:26, frissítve: kedd 15:01

Pálinkás Józsefnek még júniusban távoznia kell a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal éléről - tudta meg a 24.hu.

A Hír TV információja szerint szóban már tájékoztatták, írásban viszont még nem kapott értesítést menesztéséről Pálinkás József.

A 24.hu írt arról, hogy még júniusban távoznia kell a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal éléről, mivel Palkovics László innovációs és technológiai miniszter új embert nevez ki a közel százmilliárd forintos éves fejlesztési keretből gazdálkodó hivatal élére.

A menesztésnek sajtóinformációk szerint köze lehet ahhoz, hogy az első Orbán-kormány oktatási minisztere korábban kiállt a CEU mellett. A külön utas véleményéért a kormánypárti sajtó is bírálta.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kitérő választ, amikor a Pálinkás József menesztésével kapcsolatos sajtóhírről és a döntés okáról kérdezték a kormányinfón.

Létrejött az új kormányszerkezetben egy innovációs tárca. Palkovics miniszter úr személyében ennek a tárcának van egy kiváló vezetője. Nyilván ő Pálinkás úrral le fog ülni, és ennek az egyeztetését nyilvánosság elé fogjuk tárni - nyilatkozta Gulyás Gergely.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!