2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Fidesz-KDNP kampánynyitója 14:30

Nézetei ellenére kiáll az MSZP Kész Zoltán mellett

,

2015. február 6., péntek 21:05, frissítve: péntek 21:15

Az MSZP jelenlegi és korábbi elnöke is kiáll a neoliberális elveket valló veszprémi országgyűlési képviselőjelölt mellett. Tóbiás József szerint előny, hogy Kész Zoltán civilből vált politikussá. Mesterházy Attila is úgy gondolja, hogy a baloldali jelöltnek esélye van megnyerni két hét múlva az időközi választást.

Bár Navracsics Tibor lemondása után olyan hírek is megjelentek, hogy Mesterházy Attila indul a veszprémi mandátumért, a volt pártelnök – aki a városban nőtt fel – azt mondta: soha nem akarta megmérettetni magát. Kész Zoltánt viszont továbbra is jó jelöltnek tartja. „Ma a frakcióülés végén Kész Zoltán is ott volt, lehetőség volt vele beszélgetni. Én azt gondolom, hogy jó jelölt, és bízom abban, hogy a veszprémiek és Veszprém környéki választópolgárok látják benne azt az esélyt, ami a plakátokon is szerepel, hogy meg lehet törni a kétharmadot” – vélekedett a volt pártelnök.

Kész Zoltán előzetes ígérete ellenére nem kampányolt együtt a szocialista vezetéssel. A képviselőjelöltet a teljes baloldal támogatja a veszprémi időközi választáson. A politikus néhány éve még neoliberális eszméket hangoztatott. „A jogbiztonságot megteremti és odafigyel arra, hogy a törvényeket tényleg normálisan megtartsák, valamint közbiztonságra felügyel, bár a nagyon vad libertáriánusok azt mondják, hogy a közbiztonságot is lehetne privatizálni. Lehetne, vannak nagyobb teóriák rá, én ebben még annyira nem hiszek, de valahol itt én meg is állnék. Sokan azt mondanák a Szabad Piac Alapítványban, hogy azért még alapfokú oktatás még idetartozik, középfokú oktatás még idetartozik, hogy állami szerep, egészségügy idetartozik mint állami szerep. Én személy szerint, mint Kész Zoltán, azt mondom, hogy nem” – fogalmazott 2013 májusában Kész Zoltán.

Kész Zoltán a Magyar Nemzetben azt állította, hogy korábbi kijelentéseit a sajtó kiragadta a szövegkörnyezetből. Az MSZP-ben baloldali fordulatot sürgető Tóbiás József pártelnök nem tartja hibának a szélsőségesen piacpárti Kész Zoltán támogatását.

– Nem ideológiai egyeztetést vállaltunk. Azt vállaltuk, hogy megőrizve a baloldali értékeinket a baloldali szavazóinkat arra biztassuk, ha van lehetőségük a kétharmad lebontására akkor február 22-e az, és biztatom őket innen is. Lehet, hogy sok vitám lesz Kész Zoltánnal, lehet sok vitám van ma is akár más akcióban képviselőkkel, de egyben biztos vagyok: minden ellenzéki demokratikus párt frakciója nem ilyen Magyarországot szeretne. Kész Zoltán is ilyen, ő sem ilyen Magyarországot szeretne.
– Akkor Kész Zoltánnak annyi az egyetlen versenyelőnye, hogy úgymond civil?
– Hát, nézze vannak helyzetek, amikor ez pontosan elég, igen – mondta Tóbiás József.

Veszprémben február 22-én tartják az időközi országgyűlésiképviselő-választást.

A Hír TV-nek nem nyilatkozott

Mint az ismert, nem volt hajlandó nyilatkozni a Hír TV-nek radikális nézeteiről a veszprémi időközi választáson induló Kész Zoltán. A baloldal által támogatott jelöltet nyilvános sajtótájékoztatóján kérdeztük arról, hogy miért nem ért egyet az általános választójoggal, valamint az oktatás és az egészségügy állami finanszírozásával.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!