2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Moziklip

Következik:

Híradó 15:00

Népszavaztatna az atomhulladék-tárolóról az LMP

Hír TV

2018. január 30., kedd 13:29

Aláírásgyűjtésbe kezd a Lehet Más a Politika (LMP) Pécsett a Bodára tervezett, nagy aktivitású, radioaktív hulladék tároló, illetve az uránbánya újranyitása ellen – jelentette be a párt önkormányzati képviselője pécsi sajtótájékoztatóján.

Keresztes László Lóránt a feltenni kívánt két kérdést már el is küldte a helyi választási bizottságnak. Ha elfogadják, 30 napja lesz a LMP-nek összegyűjteni a lakosság 10 százalékának aláírását. A kérdésről akár már április 8-án, az országgyűlési választásokkal egy időben véleményt mondhatnak a baranyai megyeszékhely lakói.

„Úgy gondoljuk, hogy elérkezett az idő, cselekedni kell, meg kell védenünk Pécs érdekeit, meg kell védenünk a város lakóinak az érdekeit, és meg kell akadályoznunk azokat a konkrét terveket, amelyek megítélésünk szerint már a jövőnk feléléséről szólnak, tehát a gazdasági válságból való kilábalás lehetőségét veszik el” – közölte az önkormányzati képviselő.

A Tolna megyei Boda térségében kutatások folynak egy nagyaktivitásúhulladék-tároló lehetséges helyszínének kijelölésére, amire már az Országgyűlés is fogadott el stratégiát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!