2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Nemrég még tolvajozta őket, most ajándékot osztott nekik Lázár János

Hír TV

2018. március 30., péntek 21:58, frissítve: szombat 11:00

Sörből, sonkából, csokoládényúlból és narancsból álló csomagot osztott a közmunkásoknak Lázár János a választókerületében húsvét előtt. A Facebookra feltöltött videójában pedig tisztelettel beszélt a közfoglalkoztatásban részt vevőkről. Az év elején még azzal érvelt a program mellett a miniszter, hogy a munkásoknak addig sincs idejük lopni.

„170-180 ezer ember van közmunkában. Akinek reggel 6-kor el kell mennie melózni, és mondjuk Hegedűs Laci dolgoztatja itt, a hódmezővásárhelyi városházán, annak délután háromkor már nem sok kedve marad, hogy elmenjen lopni” – január végén még országos botrányt kiváltó kijelentést tett a közmunkásokról Lázár János.

„Jó egészséget szeretnék kívánni és áldott húsvétot mindnyájuknak” – Lázár János két hónappal később több települést is végigjárt, hogy személyesen kívánjon áldott húsvétot a közfoglalkoztatottaknak. Az egyik helyszínen ajándékcsomagot is osztott a Hír TV-nek nyilatkozó férfi szerint.

„Csütörtökön volt Pitvaroson a Lázár Jánosnak ilyen kampánybeszéde, vagy nem tudom, minek hívják ezt. És akkor az volt beígérve, hogy mindenki kap, minden család sonkákat meg mindent. És akkor felmentek az emberek, és a végén nem volt már csak Csíki sör. Azt kapott mindenki hat dobozzal. És azt vitték haza az emberek. De hát a 90 százaléka az embereknek nem azért ment fel, hogy sört vigyen haza, hanem mert élelmiszert akartak húsvétra a gyerekeknek meg ennek-annak vinni. Én el se fogadtam különben, nekem nem kellett” – mesélte Molnár Attila Zoltán.

A jobbikos Kiss Attila szerint választási csomag helyett tisztességes fizetést kellene adni a közfoglalkoztatottaknak.

„Úgy gondolom, hogy a szavazatvásárlásból ma már elégnek kell lennie, és felveti a kérdést, valójában milyen pénzből tették meg. Szerintem megalázó egy letolvajozás után egy ilyen bocsánatkérés a közmunkások irányába” – mondta az ellenzéki politikus.

Lázár János Makón, Csanádpalotán, Pitvaroson, Székkutason, Magyarcsanádon és Apátfalván osztott húsvéti csomagokat. Volt, ahol sült kolbásszal és hurkával is megvendégelték a közmunkásokat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!