2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Nemes: A bérfejlesztés látszólagos, mindenki elégedetlen

Hír TV

2018. január 2., kedd 09:07, frissítve: kedd 13:56

Megalázónak tartják a BKV-dolgozók a cég 12%-os béremelési ajánlatát – legalábbis ezt mondja a BKV egyik érdekképviselete.

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet nem is írta alá a javaslatot, holott a többi érdekképviselet rábólintott még decemberben.

A közlekedési vállalat egyébként hamarosan nehéz helyzetbe kerülhet, mert már csaknem ezer BKV-dolgozó helyezte letétbe feltételes felmondólevelét. Ezzel párhuzamosan folyamatosan távoznak alkalmazottak a cégtől és más utat keresnek - mondta Reggeli Járat című műsorunkban Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke.

 

Ez nagyon magas szám; ha belegondolunk, hogy csak autóbusz-vezetőből 2100 dolgozik a BKV-nál, nyilván vannak még villamosvezetők, és egyéb ágazatokban is dolgoznak még kollégák. Tehát ez a szám magas, és mutatja az elégedetlenséget, hogy jelenleg is nagyon sok kolléga távozik a BKV-tól. Tehát függetlenül attól, hogy ilyen jellegű látszólagos bérfejlesztési ajánlat látott napvilágot, nem elégedettek a dolgozók és beadják a felmondást és más utat keresnek maguknak – mondta Nemes Gábor.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!