2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Nem titkolózhat tovább az V. kerületi önkormányzat

2017. február 15., szerda 12:02, frissítve: szerda 12:58

A fideszes vezetésnek ki kell adni, hogy hány bérlakása van, és abból mennyi áll üresen – erről döntött szerdán a Kúria.

A testület szerint ugyanis az önkormányzati bérlakások a közvagyon részét képezik, ezért a velük való gazdálkodás adatai közérdekű adatnak minősülnek.

„Ezen adatok nyilvánossága kiemelt fontosságú, olyan alapjog, amely csak kivételes esetben korlátozható. Az újabb adat előállításának szükségessége, az adatkezelőt érdemben akkor és csak akkor mentesíti a kiadás kötelezettsége alól, ha az adat létrehozása számottevő nehézséget, erőfeszítést igényel. Ebben az esetben azonban az alperes nem bizonyította, erre vonatkozóan bizonyítást nem ajánlott fel. Ebben a körben a tanács azt is figyelembe vette, hogy más kerületek, önkormányzatai képesek voltak hasonló kérések teljesítésére” – közölte Mészáros Mátyás tanácselnök bíró.

A kerületet A Város Mindenkié csoport perelte be, mert jogerős bírósági döntés ellenére sem adták ki nekik ezeket az adatokat, holott az össze többi budapesti önkormányzat megtette ezt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!