2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Nem maradtak fizetés nélkül az emberek Siklóson

2015. március 9., hétfő 15:40, frissítve: hétfő 15:49

Az államtól kapott támogatásnak köszönhetően ki tudta fizetni az esedékes béreket és segélyeket a siklósi önkormányzat. A baranyai város is a Buda-Cash érdekeltségébe tartozó DRB Banknál vezette számláját. A pénzügyi segélyt azonban az érintett helyhatóságoknak néhány hónap múlva vissza kell fizetniük.

Egy siklósi számítástechnikai cégnek is a helyi takarékszövetkezetből alakult DRB Banknál volt a számlája. A pénzintézetre múlt héten tett lakatot a Nemzeti Bank a Buda-Cash-csőd miatt. A kft. tulajdonosa azt mondta, ha nehezen is, de a tizenhárom alkalmazott februári bérét ki tudta fizetni. „Nagyon-nagyon sok vállalkozó sok pénze bennragadt, és nagyon nehezen tudják kifizetni a munkavállalókat. Hosszabb távon biztos, hogy az egész régió számára negatív hatás lesz érezhető. Itt gyakorlatilag minden harmadik embernek DRB-számlája volt Siklóson” – mondta Urbán Zsolt.

A siklósi önkormányzat közel kétszázmilliót tartott a bankban. A város kárenyhítésként 12,7 millió forintot kapott a kormánytól, a pénz az esedékes bérekre és segélyekre elég. „Az a baj, hogy 240 ezer forintunk van a számlán, amit össze tudtunk szedni apró tevékenységekből, mint például a parkolási bevétel vagy piactéri jegyek. Ez nem elég arra, hogy működtessük a várost. Tehát nem tudunk vásárolni, gyakorlatilag továbbra sincs pénzünk. Igaz, mindenki megkapta a fizetését, és megkapták a februári segélyt, valamint a közmunkások is teljes mértékben ki lettek fizetve. Legalább ezt meg tudtuk oldani” – mondta Marenics János, Siklós polgármestere.


Siklóssal együtt 67 önkormányzat jutott egyedi támogatáshoz, de a pénzt a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint július 30-áig vissza kell fizetniük.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!