2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Nem marad el a pulykapénz idén a minisztériumoknál

Hír TV

2017. december 20., szerda 21:45

A legtöbbet, átlagosan 400 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt a Belügyminisztériumnál adják a dolgozóknak. A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál ruhapénz kerül a fa alá, az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedig egyszeri 100 ezer forintot utalt dolgozói nagy részének.

A miniszterelnök néhány éve megtiltotta, hogy állami vezetők jutalmat kapjanak, a tiltást azóta feloldhatta, ugyanis már nincs ilyen szabály érvényben.

„Ezzel kapcsolatban minden minisztérium önállóan hoz döntést, és minden háttérintézmény, tehát az egyes tárcákhoz érdemes fordulni. Ezzel kapcsolatban egységes döntés nincsen” – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Az igazságügyi miniszter magának is kiutalt 200 ezer forint értékben Erzsébet-utalványt, és ugyanez járt négy államtitkárának is. Politikustársai nem kívánták kommentálni Trócsányi László lépését.

„Arra tudok válaszolni, ami nálunk történt, az Emmiben. Nálunk politikai vezető, tehát államtitkár, miniszter ilyesfajta juttatást nem kapott” – mondta Rétvári Bence parlamenti államtitkár.

Az ellenzék azt várja Trócsányi Lászlótól, hogy a saját magának kiutalt ajándékot fordítsa karitatív célra.

„Úgy gondolom, hogy ha ezt a felajánlást hallanánk Trócsányi úrtól, akkor jó szívvel kívánhatnák egymásnak boldog karácsonyt. Amennyiben ezt nem teszi meg, akkor sajnos ezt a fideszes kapzsiság és mohóság újabb példájaként kell értékelnünk” – fogalmazott Barabás Richárd, a Párbeszéd szakpolitikusa.

Miután Trócsányi László karácsonyi ajándéka a Magyar Nemzet címlapjára került, a miniszter lemondta a szerda délelőttre meghirdetett sajtótájékoztatóját.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!