2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Vörös narkó

Következik:

Vezércikk 04:00

Nem kér Szijjártó kampányából a polgármester

Hír TV

2017. november 18., szombat 20:23, frissítve: vasárnap 10:52

Nem kér Szijjártó Péter telefonos kampányából Drávaszerdahely polgármestere. Alpár György a Facebookon reagált arra, hogy a külgazdasági és külügyminiszter a saját hangjával buzdít a menekültellenes nemzeti konzultáción való részvételre.

A falu első embere megjegyezte: a helyiek boldogabbak lettek volna, ha az állam akkor konzultált volna velük, amikor elvett tőlük 11 millió forintot. A polgármester a Hír TV-nek kifejtette: amióta a kormány bevezette a szociális hozzájárulási adót, a község saját bevételéből havi egymillió forintot inkasszóz az állam, miközben egy forinttal sem segíti a Dráva menti falut.

„2017 január eggyel bevezették ezt a szolidaritási adónak nevezett valamit, amit mi sem értünk, hogy ez mire jó, és ezzel a költségvetésünkből elvettek 11 millió forintot. Gyakorlatilag olyan helyzetben vagyunk, hogy eddig ilyen gazdag településnek mondott kistelepülésünk, de most visszacsúsztunk gyakorlatilag egy szegénylistára, ennek ellenére, hogy még mindig magas az iparűzési adónk, de egyszerűen nem tudjuk magunkat utolérni rendesen. És akkor először levélben értesítenek minket, lakosokat ilyenekről, ami minket nem érdekel, meg teljesen fölösleges dolognak tartom, és akkor hallom hozzá a hírekbe, hogy mennyi pénzbe kerülnek ezek, és akkor utána még megfejelik eztl hogy még föl is fognak minket hívogatni, gyakorlatilag az embernek ilyenkor egy kicsit az agya eldurran” – mondta a polgármester.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!