2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Nem férnek be az új kocsiszínbe a villamosok

Hír TV

2017. december 4., hétfő 15:33, frissítve: hétfő 17:49

Kijavítja a hibát a budafoki kocsiszínben – ígéri a kivitelező. Az Index írta meg, hogy a most készülő remízben olyan helyre tettek egy oszlopot, hogy amiatt nem tud beállni a villamos a vágányra. A Strabag arra hivatkozik, hogy túl sokszor változtatták meg a kiírásban, mekkora járműnek kell elférnie.

„A kanyarodásnál a villamosnak a kerekei annyira hátul vannak az orrához képest, hogy amikor kanyarodik, az orra túllóg, és az oszlop sajnos rossz helyre került” – a Közlekedő Tömeg civil csoport alelnöke magyarázza, mi is a baj a hatmilliárd forintból felújított budafoki kocsiszínnel. A kivitelező által rosszul elhelyezett oszlop miatt az egyik vágányt nem tudják használni a villamosok. Kelemen Tamás szerint a tervezésben volt a hiba.

„Kellemetlen probléma, és sajnálatos a csúszás, de szerencsére könnyen korrigálható. Maga a projekt elképesztően fontos, és a kocsiszín jó szemlélet alapján valósul meg. A korszerű üzemeltetés rövid úton ellehetetlenülne, ha nem valósult volna meg” – emelte ki a Közlekedő Tömeg Hír TV-nek nyilatkozó alelnöke.

Az Együtt szerint bár a probléma javítható, személyi következményeket kell maga után vonnia. „Sokmilliárdos projektek mennek tönkre azért, mert képtelenek rendesen előkészíteni, rendesen megtervezni és rendesen kivitelezni. Azt látjuk, hogy különösen a BKK-nál vannak problémák. Nyáron már követeltük az online értékesítő rendszer bukásakor, hogy Dabóczi Kálmánt meneszteni kellene, ez ismét egy olyan projekt, amelyet a BKK irányított, felügyelt. Azt gondoljuk továbbra is, hogy Dabóczi Kálmán nem alkalmas arra a szerepre, amellyel Tarlós István megbízta” – nyilatkozta Pataki Márton, az Együtt budapesti elnöke.

A Hír TV kereste az üggyel kapcsolatban a BKK-t, amely írásban azt közölte: tart a kivitelezés, a kocsiszínt még át sem adták, a hibákat pedig még a műszaki átadás előtt kijavítják.

Kerestük a kivitelezést végző Strabagot is, de nem kívánta kameránk előtt kommentálni az ügyet. Azt azonban több, a projektben részt vevő alkalmazott is megerősítette, hogy nem a kivitelező, hanem a tervező hibázott akkor, amikor az oszlop elhelyezéséről döntöttek. Hozzátették azt is, hogy sem az átadás időpontját, sem pedig a projekt költségét nem befolyásolja majd a probléma, mivel a felmerülő pluszkiadásokat a Strabag magára vállalta.

A cég a Hír TV-nek annyit írt: azért hibázhattak, mert a tender kiírása óta többször is változott, hogy mekkora villamosok befogadása a cél, de a hibát kijavítják, és nem fog csúszni a februári átadás.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!