2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:25

Pintér rábólintott a határvadász egységekre

2015. augusztus 24., hétfő 19:34, frissítve: hétfő 20:06

Nem csökken a migrációs nyomás, a hosszú hétvégén csaknem 6500 illegális bevándorlót fogtak el. A bevándorlási hivatal több száz új munkatársat vesz fel a megnövekedett terhek miatt.

Hőkamerák, folyami határőrizet, új autók és a drótakadály: 40 milliárd forint ment el erre 2011 januárja és 2015 júniusa között. Személyi ráfordításokra pedig további több mint 110 milliárd, azaz az elmúlt négy évben 154 milliárd forintot költött az ország a schengeni határok védelmére. A nyomás továbbra sem csökken, az elmúlt négy napban csaknem hat és fél ezer migránst fogtak el a rendőrök országszerte.

„26 csoportban 1199 illegális bevándorlóval, köztük 117 gyermekkel szemben intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén augusztus 23-án. A legnagyobb számú csoportot Röszke külterületén fogták el 12 óra 20 perckor, ott 71 bangladesi, 15 afgán és 6 szír állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt. Az illegális bevándorlók ügyében idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség” – tájékoztatta a Hír Televíziót Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A szerb határon épülő kerítésnél vasárnap Hende Csaba honvédelmi és Pintér Sándor belügyminiszter tartott terepszemlét. A két tárcavezető szerint a hónap végéig elkészül a határzár első üteme. Pintér Sándor hétfőn elfogadta az országos rendőrfőkapitány javaslatát a határvadász egységek felállításáról. A szerb határ védelmét kiegészítő rendőri egység létrehozásáról a múlt héten döntött a kormány.

„Az egyre erőszakosabb, brutális fellépésű migránstömeggel szemben a honvédségnek kell a magyar államhatárt megvédenie.” – A Jobbik szerdai elnökségi ülésén tárgyal majd arról, hogy ezt miként lehet megtenni. A radikális párt alelnöke szerint a másfél méteres kerítés csak párperces akadályt jelent a migránsoknak, miközben több kilométer hosszan nem lehet élő őrös védelemmel találkozni.

„Mint emlékezetes, a görög–macedón határon nemrég a migránsok a velük szemben álló rendőrsorfalon már át tudtak törni. A macedón rendőrségnek az ereje már kevés volt ahhoz, hogy ezt a cunamit feltartóztassa. Nem szeretnénk azt megélni, hogy Magyarország is hasonló helyzetbe kerüljön és a magyar embereket a rendőrség ne tudja megvédeni ezek ellen az illegális határátlépőkkel szemben” – hangsúlyozta Volner János Jobbik-alelnök.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal hétfő reggel 8 óráig 130 379 menedékjog iránti kérelmet rögzített. A megnövekedett terhek miatt a hivatal 485 új munkatársat vesz fel. Az álláshelyek feltöltése már megkezdődött, az új munkatársak felvételére döntően vidéken kerül majd sor.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!