2022. 01. 24. Hétfő Timót napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 12:50

Nem cáfol az RMDSZ: buszoztatnak a Békemenetre

Hír TV

2018. március 9., péntek 13:55, frissítve: szombat 09:26

Vállalkozók, egyesületek pénzéből szervezi az ingyen buszos utat a budapesti Békemenetre a törökszentmiklósi választókerületben induló fideszes Boldog István. Azt nem tudni, hogy az adományokat hogyan számolja el – esetleg átfolyik-e a pénz a pártkasszán. Toborozzák a résztvevőket Erdélyben is az MVM által 508 millió forint közpénzzel megtámogatott Civil Összefogás Fórum rendezvényére. Az újabb Békemenetet azután hirdették meg, hogy Hódmezővásárhelyen fölényes győzelmet aratott a kormánypárti jelölttel szemben a függetlenként, összellenzéki támogatással induló Márki-Zay Péter.

„Együtt megyünk a Kossuth térre, ahol 14 órakor beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök. A tét hatalmas, a migráció támogatói mos készülnek végleg felszámolni az általunk ismert, szeretett, élt és élhető világot. Nem hagyjuk, legyünk ott minél többen! Viszonthallásra!”

A Fidesz 5. számú párttagkönyv-tulajdonosa, Bayer Zsolt országszerte toboroz telefonon a március 15-ei Békemenetre. A határon túl is szervezkednek a kormánypártok támogatói. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt Nagyváradról és környékéről indít buszokat a budapesti rendezvényre. Ők nem a migráció veszélyeit taglalják, inkább a nemzeti erők összefogását, a nemzeti értékek melletti kiállást hangsúlyozzák.  

A mára Fidesz-szövetséges RMDSZ is támogatja a kormány melletti kiállást. Helyi és megyei vezetőik buszos csoportokat is szervezhetnek. Ezt megerősítő nyilatkozatát az RMDSZ-es vezető később letiltotta. „Nem buzdítottunk mi feltétlenül valakit arra, hogy részt vegyen, de támogatjuk mindazokat, akik szeretnék a hangjukat hallatni abban, amiről úgy gondoljuk, hogy a teljes magyar nemzet számára fontos” – nyilatkozta Hegedüs Csilla, a párt ügyvezető alelnöke.

Gőzerővel szervezi és ingyen buszoztatja a Békemenetre vágyókat a törökszentmiklósi választókörzetből a fideszes Boldog István is. Facebook-oldalán tette közzé a napokban azt a telefonszámot, amelyen jelentkezni lehet.

– Több helyről indul. Szolnokhoz Törökszentmiklós van legközelebb, ahonnan indul busz, és nem gondolnám, hogy be fogunk menni Szolnokra.
– Olyan kérdésem lenne, hogy van anyagi vonzata, költsége ennek, vagy ezt…
– Nem, nem, nem. Nem lenne… – mondta a Békemenet egyik helyi szervezője.

Boldog Istvántól péntek esti martfűi fórumán szerettük volna megkérdezni, hogy miből finanszírozzák a buszokat, válaszok helyett azonban csak lökdösődésre futotta.

A újrázni készülő jelölt később elmondta: sikerült támogatókat találniuk. „Úgy gondolom, hogy ott a helyünk mindnyájunknak úgy, ahogy 2012-ben ott voltunk. Igenis, én fölvállalom a Hír Televíziónak is. Igen, vannak olyan egyesületek, vannak olyan vállalkozók, akik segítenek abban, hogy el tudjunk utazni a Békemenetre” – mondta.

Az újabb kérdések elől a fórum végeztével a hátsó ajtón menekült el Boldog István.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!