2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Cirkusztestvérek 03:00

Nem akarnak focipályát az alsózsolcaiak, a fideszes képviselőt ez nem érdekli

Hír TV

2018. március 11., vasárnap 16:02, frissítve: vasárnap 16:14

Tiltakoznak egy tervezett műfüves pálya megépítése ellen az alsózsolcaiak. Szerintük annak a már meglévő sporttelepen lenne a helye, nem egy, az önkormányzat által megvásárolt egykori tsz-központban. Az alsózsolcai sportklubot korábban Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő vezette, mostanra a fiai vették át a helyét.

Az Alsózsolcai Közösségi Sport Clubot 2013-ban alapították újra. A Miskolc melletti település sportegyesületének elnöke Csöbör Katalin, a térség fideszes országgyűlési képviselője lett. 2015-ben egy műfüves pálya építésére pályáztak az Magyar Labdarúgó Szövetséghez, amelyet a sportpálya mellé építettek volna. Erre azonban nem nyertek elég pénzt, ezért úgy döntöttek, egy, az önkormányzat által vásárolt területen építik meg a focipályát. Az ott élők azonban nem örülnek ennek, mert a kiválasztott egykori tsz-központot és a házukat csak egy szűk utca választja el, így, ha megépül a pálya, állandó zajban kell élniük.

Nemcsak zsolcaiak játszanának vagy edzenének ezen a pályán, hanem hoznának ide a szomszéd faluból, akik járnának ide edzésre. És akkor ide kocsival kellene, hogy érkezzenek, és ezen a szűk utcán itt, ha megállnának, hát itt a forgalom nagyon rossz lenne ˜– mondta egy helyi lakó.

A város polgármestere több mint háromszáz tiltakozó aláírást mutatott be a helyi képviselő-testületnek. A felsőzsolcai testület 5-4 arányban mégis megszavazta, hogy a volt tsz-központ helyén legyen a műfüves pálya.

Én azt tapasztalom, hogy a lakosság mást akar, mint a képviselő-testület, és én úgy gondolom, hogy engem is és a képviselő hölgyeket, urakat is a lakosság választotta, tehát érthetetlen számomra, hogy nem akarják meghallani az emberek véleményét, és nemcsak meghallani nem akarják, hanem még csak kiállni sem hajlandóak annak érdekében, hogy bizonyítsák, hogy ez a hely jobb megoldás – mondta Szilágyi László, Alsózsolca polgármestere.

A Jobbik országgyűlésiképviselő-jelöltje szerint általános a felháborodás a tervezett focipálya helyszíne ellen.

Csöbör Katalin azt hiszi, hogy ahogy, ugye, a helyi sportklub, úgy egész Alsózsolca is úgy működik, mintha az ő családi vállalkozása lenne. Lényegében azt hiszi képviselő asszony, hogy a lakosságnak kell igazodni őhozzá, nem neki a lakossághoz. Most az embereknek pont az ilyen feudális mentalitásból van elegük, az alsózsolcaiak világossá tették, hogy a sportpálya vonatkozásában mit szeretnének. Hogyha ezt Csöbör Katalin érdekköre nem tartja tiszteletben, akkor ez azt jelenti, hogy nekik semmi keresnivalójuk nincs a helyi közéletben – reagált Jakab Péter.

A Demokratikus Koalíció jelöltjének fórumán is panaszkodtak a focipálya építése miatt.

Itt nem jelent meg a sportkör elnöke, aki egyébként Csöbör Katalin képviselőnő fia, az alelnöke a másik fia, a másik alelnök pedig szintén Csöbör Katalin munkatársa. Tehát arra nem tartották érdemesnek a város lakosságát, hogy legalább elmondják az érveiket. És hát a polgármestertől kezdve, a testület további három tagjáig, és a jelenlévő összes felszólaló felháborodottan tiltakoztak a dolog ellen – mondta el Debreczeni József.

A kialakult helyzetről kérdeztük volna a térség országgyűlési képviselőjét, de Csöbör Katalin nem kívánt nyilatkozni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!