2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Napindító 07:30

Négy tonna romlott sertésbelsőséggel kapcsolták le

2015. április 28., kedd 11:14, frissítve: kedd 12:22

Döglött léggyel és penésszel szennyezett, többtonnányi rothadó sertésbelsőséget találtak a pénzügyőrök egy szlovák kamionban.

A járművet az M5-ös autópályán ellenőrizték az ekáer adatai alapján. A négy tonna romlott állati mellékterméket 200 literes hordókban tárolták. A szállítmányt a felrakodás helyszínén megsemmisítették.

„Az ekáer adatai alapján a pénzügyőrök megállítottak egy, az előzetes bejelentés alapján kockázatosnak ítélt szlovák rendszámú tehergépjárművet, amely egyébként a benyújtott okmányok alapján megközelítőleg négy tonna sertésbelsőséget szállított hazánkból Szlovákiába. A jármű rakterében az állati eredetű termékeket tartalmazó 200 literes hordókon található felirat szerint a fogyaszthatóság időpontja már 2015. március 22-én lejárt. A vizsgálat során a pénzügyőrök látták, hogy többhordónyi termék elhullott léggyel és penésszel szennyezett. Kiderült továbbá, hogy a feladóként feltüntetett magyar társaság nem rendelkezik engedéllyel arra, hogy Szlovákiába állati mellékterméket szállítson. Valamennyi kiderült szabálytalanság miatt az ellenőrzött, lejárt szavatosságú szállítmányt az ellenőrzés helyszínén megsemmisítették” – közölte a Hír Televízióval Némedi Varga Éva, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal sajtófelelőse.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!