2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Nagypénteken is utcára mentek a diákok

Hír TV

2018. március 30., péntek 22:26, frissítve: szombat 11:44

Utcára vonultak a diákok Kaposváron – ez volt az első vidéki város, ahol a kormány oktatáspolitikája miatt tüntettek a fiatalok. A demonstráción az ünnepnap ellenére 300-an vettek részt.

Táblákkal vonultak fel diákok Kaposváron, így mondták el a résztvevők, hogy mit gondolnak a jelenlegi magyar oktatáspolitikáról. A tüntetést azért szervezték, mert elégedetlenek a rendszerrel.

„A diáktüntetés célja, hogy felhívjuk a figyelmet az oktatás hibáira, hogy megoldási lehetőségeket javasoljunk, és megteremtsük a társadalmi párbeszédet” – mondta Gömbös Patrik, a Független Diákparlament tagja.

Volt olyan felszólaló, aki elmondta, heti 38 órája van, nagy a leterheltség, nem lehet rendesen felkészülni, és amit tanul, annak a nagy része felesleges.

„Ha az új kormány tesz lépéseket afelé, hogy megreformálja az oktatást, és látjuk az elhatározást benne, akkor leállunk, és kivárjuk a végét, de ha nem látunk ilyet, szóval nem lesz változás, akkor folytatjuk. Ez nem egy kormányellenes tüntetés, ez egy diáktüntetés. Elégedetlenek vagyunk” – mondta Bereczki Dávid, a demonstráció egyik szervezője.

Bereczki Dávid hozzátette: ha a folytatás mellett döntenek, egyszerre több vidéki városban szerveznek hasonló megmozdulásokat.

„A kormány végig arról beszélt, meg arról beszél, hogy mindenkivel konzultálni akar, mindenkivel szeretne tárgyalni, de egy széles társadalmi körről, a fiatalokról megfeledkezett. 2011-ben a miniszterelnök azt mondta, hogy nem hagynak senkit az út szélén. Hát úgy néz ki, hogy a fiatalokat az út szélén hagyták. Ezzel szemben a Jobbik majd április 8-a után, miután kormányra kerülünk, partnerként és szövetségesként fogja kezelni fiatalokat, és együtt fogjuk újjáépíteni az országot” – mondta Miháldinecz Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje.

A diákok előzetesen azt mondták, azért is tüntettek Kaposváron nagypénteken, mert ott nem zavarták a húsvéti körmenetet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!