2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 10:55

Nagy értékű csalással gyanúsítanak egy ceglédi nőt

Hír TV

2018. március 20., kedd 12:01, frissítve: kedd 12:59

Eltartási szerződést kötött egy budapesti férfivel, aki néhány hónapon belül meghalt. A hatóságok szerint a férfi ingatlanjait akarta megszerezni. Az asszony a hatóságok szerint nem adta be neki minden gyógyszerét, és több iratot meghamisított, hogy megszerezze a férfi több tízmilliót érő ingatlanjait.

Jobb életminőséget és gondoskodást ígért egy idős budapesti férfinek az a ceglédi nő, aki a gyanú szerint csalással szerezte meg a nyugdíjas két értékes ingatlanját is.

– A bűnügy előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottja, egy nő 2015 novemberében egy mondvacsinált okból becsengetett a bűnügy sértettjéhez, egy idős férfihoz – fogalmazott Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője.

A háromszintes ház Budapest egyik legdrágább környékén van. A falakat a penész eszi, a padló sok helyen felázott. A Riasztás stábját az előzetes letartóztatásban ülő nő élettársa vezette körbe az épületben. Jakab László azt mondja: az idős férfival a rokonai nem foglalkoztak, ezért segítettek rajta ők.

– Mink sem ingyen tettük ezt, amit tettünk.
– Hanem?
– A Józsi úgy döntött, hogy eltartási szerződést köt velünk. Tehát ő nem akart ide visszajönni a magányba.

A 64 éves, alkoholbeteg férfi évek óta egyedül élt az elhanyagolt, de százmilliókat érő épületben. A ceglédi nő az ügyészség szerint néhány hét alatt a bizalmába férkőzött.

– Olyannyira volt vele barátságos és kedves, hogy nem sok idő elteltével rábeszélte az egyébként egyedül élő férfit arra, hogy költözzön le hozzájuk Ceglédre, és ott fogják őt a továbbiakban gondozni és a sorsáról gondoskodni – tette hozzá Gyugyi Csilla.

A férfi öt hónapot töltött Cegléden. 2016 februárjában meghalt. Bár a bíróság jogerősen is a ceglédi családnak ítélte az ingatlanjait, rég nem látott rokonai nem nyugodtak bele a döntésbe. Feljelentést tettek, a rendőrség pedig nyomozni kezdett.

Cegléden Jakab László mutatta meg, hol és hogyan élt velük a Budapestről leköltöztetett idős ember. A ceglédi család egyébként több lecsúszott férfit fogadott már be. Nekik – cserébe a nyugdíjukért – szállást, ételt és italt adtak. A budapesti férfivel viszont eltartási szerződést is kötöttek. De a rendőrség szerint bizonyos iratokon meghamisították az aláírását. A család ezt is, ahogy a többi bűncselekményt is tagadja.

– Több írásmintát elvittem egy igazságügyi írásszakértőhöz, és ő megállapította, hogy ez igenis Tisza Józsefnek az aláírása – mondta Jakab László.

A nyomozás még tart. Az előzetes letartóztatásban ülő nőt nagy értékű csalással és gondozási kötelezettség elmulasztásával gyanúsítják. Férjét, két ügyvédet közokirat-hamisítás, egy orvost pedig foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt vonhatnak felelősségre.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!