2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Munkát, kenyeret – elindult az éhségmenet

2015. február 10., kedd 12:00, frissítve: kedd 12:00

Elindult az éhségmenet, a szervezők az alacsony bérért dolgozók problémáira akarják felhívni a figyelmet. Az eseményt a Közmunkások Szakszervezete szervezi, MSZP-s politikusok együttműködésével. 2012 februárjában a nyomor és szegénység enyhítéséért gyalogolt a menetben a százmilliókat külföldön rejtegető Simon Gábor is.

Munkát, kenyeret – olvasható az emberi méltóság menete elnevezésű kormányellenes demonstráció transzparensén. A tiltakozók Borsod megyében hét településre látogattak el. A Közmunkás Szakszervezet és az MSZP ifjúsági szervezete, a Societas zászlói alatt több mint húsz ember gyalogolt. A szervezők 2012-ben és 2013-ban éhségmenet néven szerveztek hasonló akciót. „Orbán Viktor azt ígérte, hogy munkaalapú társadalom lesz, de úgy tűnik, hogy szegénységalapú társadalom van kiépülőben. Ezért indultunk most újra neki. És most már nemcsak a közmunkások követelését visszük magunkkal, hanem minden dolgozó emberét. És a vidéki szegénységről akarunk még további hírt vinni” – mondta Komjáthy Imre, a Közmunkás Szakszervezet társelnöke.


Az MSZP elnöke szerint nélkülözés, alávetettség és létbizonytalanság jellemzi a magyarok hétköznapjait. Tóbiás József erről a szocialista párt és a Közmunkás Szakszervezet közös konferenciáján beszélt Miskolcon. Az ellenzéki politikus újra elmondta, négymillióan élnek a létminimum alatt Magyarországon. „Soha ennyire nem volt fontos egy hiteles, baloldali politika kialakítása. Ez az, amely esélyt és reményt ad Magyarországnak. Ez az, amelyben kiemelt felelőssége és szerepe van a Magyar Szocialista Pártnak, de nem kizárólagos. Ki kell nyitni a másként gondolkodók irányába is önmagát és a problémát” – nyilatkozta az MSZP elnöke, Tóbiás József.

A Fidesz szerint 2002 és 2010 között a baloldal munkát és méltóságot nem, csak segélyt és alamizsnát adott a munkanélkülieknek. A nagyobbik kormánypárt közleményében emlékeztet arra is, hogy a 2012-es éhségmeneten részt vett az MSZP volt elnökhelyettese, Simon Gábor, akiről később kiderült, hogy több száz millió forintot rejteget külföldi bankokban.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!