2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Műemlék hotelt is megszerzett Tiborcz István

Hír TV

2018. február 25., vasárnap 18:48, frissítve: vasárnap 19:50

Újabb szállodákkal gyarapodott a miniszterelnök vejének vagyona – derítette ki a Heti Válasz. Tiborcz István ezúttal Keszthelyen vett két, a Balatonra páratlan kilátást nyújtó hotelt: a Helikont és a Hullámot, amely ráadásul műemlék épület. A vételár titok, de az biztos, hogy milliárdokat érnek az épületek. Az ügylethez a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó takarék adott pénzt.

A Helikon Hotel bezárt, két évig felújítják. Új tulajdonosa van, a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Pannon Tessera Hospitalis Zrt. szerezte meg. A város emblematikus szállodája nyolcszintes, 232 szobája, belső medencéje és saját balatoni strandja is van. Tartozik hozzá egy teniszkomplexum, pétanque-pálya és egy sportklub is.

A Jobbik képviselőjelöltje szerint azzal, hogy egy kézbe került szálló és a szabadidőegysége, a helyieket szorítják ki a Balaton-partról. „A Balaton fővárosából a keszthelyiek, az itteni lakosok nagy része ki fog szorulni. Maximum azok a tehetős vendégek vehetik igénybe a szolgáltatásokat, akik a komplexumban meg tudják fizetni” – mondta Weller-Jakus Tamás.

A Helikontól néhány száz méterre lévő szállodát, a Hullámot is megvette Tiborcz István. A szintén a Balatonra néző műemlék hotel is felújításra szorul.

A két szálloda vételára titok, de az biztos, hogy milliárdokat ér.

„A tulajdoni lapok szerint a két szállodához kapcsolódó projekteket a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó, B3 Takarék finanszírozza” – mondta Hadházy Ákos. Az LMP korrupcióellenes szakpolitikusa szerint tisztességtelenül, állami, azaz a magyar adófizetői pénzen habzsol Orbán Viktor veje.

„Nem lenne az baj, hogy kialakul egy magyar tulajdonban lévő vállalatcsoport. De az baj, hogy a gazdagságát, a tőkét annak köszönheti, hogy a miniszterelnök közvetlen barátja vagy a miniszterelnök veje valaki. Ez sokkal több, mint baj, ez már bűn” – tette hozzá az ellenzéki párt társelnöke.

Tiborcz István portfóliójába eddig nyolc szálló és kastély tartozik, köztük a turai kastély, a badacsonyi Ranolder-villa, egy épülő luxusszálló Visegrádon és egy budapesti, orbánhegyi telek is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!