2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Molnár szerint a kormány elkésett, Németh megnyugtat

Hír TV

2017. november 21., kedd 16:02, frissítve: kedd 19:53

A szocialisták unszolására hozta szóba a Soros György által támogatott civil szervezeteket a belügyminiszter az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában. Ezt állítja a testület LMP-s tagja. A testület fideszes alelnöke szerint az ellenzék hazudik. A bizottság tájékoztatást kapott a félkatonai szervetek kapcsolatrendszeréről is.

Egy híján 130 halálos áldozatot követelt a párizsi terrortámadás 2015 novemberében. A vérfürdőt Salah Abdeslam tervelte ki. A férfi szülei Marokkóból vándoroltak be, ő már Európában született. Abdeslam 2016 januárjában Magyarországon tárgyalt a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű szélsőjobboldali, félkatonai szervezet vezetőivel – írta meg a közelmúltban a Zoom.hu. A portál szerint a magyar szervek – köztük a titkosszolgálat – Abdeslam minden találkozóját dokumentálták, de meg sem próbálták elfogni.

Sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudom, hogy adott esetben lehetett-e kapcsolatfelvétel. Az, amit a teremben hallottunk, az azt valószínűsíti, hogy ebben a formában, ahogy a sajtóban megjelent, ebben a formában nem került megerősítésre – mondta Molnár Zsolt.

A nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnökénél még szűkszavúbb volt a testület fideszes alelnöke.

– Fölvetődött-e Abdeslam magyarországi tartózkodása során a magyar hatóságok felelőssége annak kapcsán, hogy itt nem kapták el?

– Nem.

A Magyar Nemzeti Arcvonallal nemcsak Abdeslam kereste a kapcsolatot, hanem az orosz katonai hírszerzés is. A magyar neonácik rendszeresen gyakorlatoztak együtt diplomatának álcázott orosz hírszerzőkkel az elmúlt években. Amikor a hatóságok tavaly ősszel nekiláttak felszámolni a Magyar Nemzeti Arcvonalat, a félkatonai szervezet vezetője tüzet nyitott a hozzá házkutatásra érkező rendőrökre, és egyiküket minden bizonnyal agyon is lőtte a Győr-Moson-Sopron megyei Bőny községben.

Ahogy a bizottság napirendjén nem szerepel a Soros-terv, úgy a nemzetbiztonságin nem kell hogy szerepeljen, mert ilyen terv nincs – jelentette ki az LMP-s Szél Bernadett.

A bizottság a belügyminisztertől azt is megtudta, hogy a Soros György által támogatott civil szervezetek jelentenek-e nemzetbiztonsági veszélyt.

Nem a kormányoldal hozta fel a Soros-hálózatot, tervet, nem tudom micsodát, hanem az elnök úr részéről jött ez a kérdés. Nekem meggyőződésem, hogy ha nem kérdez rá, fel se hozza a témát–- folytatta Szél.

Az ellenzék nem mondott igazat – állította a bizottság fideszes alelnöke.

Ketten előttem hazudtak, az a helyzet, és megsértették szerintem a bizottság zárt ülésére vonatkozó szabályokat – mondta Németh Szilárd.

A bizottsági ülés után egyik politikus sem nevezett meg olyan civil szervezetet, amely nemzetbiztonsági kockázatot jelentene.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!