2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Molnár: Bűnözők is kaphattak állampolgárságot

Hír TV

2018. január 29., hétfő 12:39, frissítve: hétfő 13:14

Elképzelhetőnek tartja a parlament, hogy bűnözők is kaphattak magyar állampolgárságot hamis ukrán papírokkal. Molnár Zsolt szerint szigorítani kell a nemzetbiztonsági ellenőrzésen és a felületes jogszabályokon, hogy azokat ne tudják megkerülni vagy kijátszani.

Célpont című műsorunk derítette ki, hogy 5-6 ezer bűnöző kaphatott magyar állampolgárságot hamis ukrán papírokkal. Az egyszerűsített és gyorsított honosítási eljárásban részt vevőknek ugyan kötelező lett volna az átvilágítása, de ezt sok esetben nem tették meg a hivatalos szervek.

A következő bizottsági ülésen nagyon remélem, hogy választ kapunk a rendőrségtől, a belügyminisztertől, hogy pontosan ezek a honosítási eljárások hogyan zajlanak és miért ilyen felszínes az ellenőrzés. Kérdésére még azt is elmondanám, hogy elképzelhetőnek tartom, hogy olyanok is jutottak állampolgársághoz, akik ezzel visszaélve, már nem is Magyarországon, hanem az Európai Unió más államában, akár a közbiztonságot, a közrendet veszélyeztetve cselekedjenek, ezért is van szükség kormányváltásra április 8-án – mondta Molnár Zsolt.

Az ügyben feljelentést fontolgat a Jobbik. A párt szóvivője szerint az, hogy 5-6 ezer bűnöző is bejuthatott az országba, az a kormány érdekeit szolgálja. Jakab Péter úgy véli, ezek a fiktív lakcímmel rendelkező emberek akár az áprilisi választáson is szavazhatnak.

Itt nagyon súlyos jogsértéssel állhatunk szemben, hiszen akár 5-6 ezer bűnöző is bejuthatott Magyarország területére. Akár fiktív lakcímeket is létesíthettek a hatóságok tudtával és beleegyezésével. Ami nyilvánvaló, hogy kinek az érdekét szolgálja, annak a kormánynak, amely lehetővé teszi akár azáltal, hogy szemet huny a jogsértések felett azt, hogy ezek az állampolgárok Ukrajnából áttelepüljenek Magyarországra, akárcsak fiktív jelleggel, de minden további nélkül részt vehetnek akár a választáson is. És nyilván, hogyha 5-6 ezer ember költözik fiktív jelleggel Magyarországra, ők bizony választókerületek sorsát, egyéni mandátumok sorsát tudják eldönteni és befolyásolni – mondta a politikus.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!