2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 11:00

Miskolctapolcán található Közép-Európa legjobb olasz étterme

Hír TV

2018. július 18., szerda 17:23, frissítve: szerda 17:54

Egy miskolctapolcai éttermet választottak Közép-Európa legjobb olasz konyhájának. Az Avalon Parkban működő éttermet két kategóriában is díjazták.

A miskolctapolcai Avalon Ristorantéban eredeti olasz recept alapján készítik a pizzát. Az éttermet a napokban Közép-Európa legjobb olasz konyhájának választották.

„Egy hatalmas élménynek voltunk részesei, és egy óriási elismerés, nemcsak szakmailag, hanem ugye mondhatni emberileg is. Ami ugye nemcsak minket dedikál, hanem a csapatot is. Egy séf mindig annyira jó, mint amennyire a csapata. Mivel itt ketten vagyunk, így duplán tudunk örülni ennek is, és mivel ugye a csapat is kétszer olyan erős, mint bármilyen másik sztenderd körülmények között működő étterem, úgyhogy ez egy óriási csapatmunka volt” – mondta Albók Gyula, az étterem executive chef-je.

A World Luxury Restaurant Award-on idén több, mint ötven országból versengtek egymással éttermek. A díjazottakat a vendégek szavazatai alapján, szakmai jóváhagyással választották ki.

„A lisztünk, az olajaink, a sajtok, én azt mondom, hogy a termékeink 80 százaléka olasz. Ezen kívül nyilván a reggelik miatt, meg egyébként a la carte-ban is használunk olyan alapanyagokat, amiket 50 kilométeres körzetünkből, kistermelőktől szerzünk be, de ezek tényleg a legmagasabb színvonalon vannak. Ide általában mi személyesen ki szoktunk menni, megnézzük, hogy készülnek, milyen körülmények között, hogy tartják az állatokat, stb. Eszerint választjuk ki, hogy ki az a kistermelő, akivel mi dolgozni fogunk” – mondta Szepesi Gábor, az Avalon Ristorante creative chef-je.

Az étterem igazgatója szerint a vendégek azért szavaztak rájuk, mert a családbarát szolgáltatások mellett igyekeznek a különleges igényeket is kielégíteni – mindezt modern környezetben. A három éve működő vendéglátóhely belsőépítészeti díjat is nyert.

„A legnehezebb nyilván ezt megtartani. Megvettük először bármelyik lámpát, akkor azt úgy is kell működtetni, hogy az tényleg azt adja vissza akár három év múlva is. Plusz odafigyelni azokra a dolgokra is, hogyha valamit érdemes már lecserélni, mert úgy gondoljuk, hogy ez már egy kifutott dolog, picit lemaradt az évektől, akkor azt cseréljük is, és ebbe mindenképpen sokat fektetünk. És tényleg ezek a visszajelzések jönnek a vendégektől” – mondta Bajusz Gergely, az Avalon Park gasztronómiai igazgatója.

Az étterem egyelőre csak a két oklevelet hozta haza Észak-Írországból. A trófeát nagy mérete és súlya miatt később küldik meg nekik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!