2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Minisztériumot perel az LMP

Hír TV

2018. február 4., vasárnap 16:17, frissítve: vasárnap 16:28

Nem adta ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az MVM a magyar–orosz gázszerződést az LMP-nek – közölte Ungár Péter elnökségi tag.

A 2019-ig szóló megállapodást az ellenzéki párt szerint azért lenne fontos nyilvánosságra hozni, hogy megtudják, Magyarország milyen áron veszi az energiahordozót. Az LMP azt gyanítja, hogy a kormány azért titkolózik, mert a szerződés kiadásával kiderülne, hogy a magyar lakosság valójában jóval drágábban kapja a gázt, mint azt egyébként az árak indokolnák.

Nekem ezt az adatigénylésemet megtagadták, megtagadta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az MVM is. Megtagadták arra hivatkozva, hogy ez nem képezi a köz érdekébe tartozó információt. A Lehet Más a Politika ezért be fogja perelni őket, hogy kiadják ezt az adatot, hogy kiadják azt az adatot, hogy Magyarország mennyiért vásárol gázt Oroszországtól, hogy össze tudjuk hasonlítani pontosan, hogy ez mennyivel több, mint az a világpiaci ár, ahonnan Magyarország olcsóbb gázt tudjon beszerezni – jelentette be Ungár Péter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!