2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Minden ellenzéki párt támogatását szeretné Magyar György

Hír TV

2018. március 8., csütörtök 11:19, frissítve: csütörtök 13:30

Az ismert ügyvéd Somogy megye 4. számú választókerületében – Siófok térségében – indul független országgyűlésiképviselő-jelöltként, az MSZP–Párbeszéd már beállt mögé. Siófokon Karácsony Gergellyel, az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjével tartott szerdán telt házas fórumot.

„Én már nem tudom, hogy milyen pártból kik vannak itt, tehát nem tudom, hogy mit fognak továbbmondani” – Gálvölgyi Jánost kérték fel a siófoki fórum levezetésére, rengetegen voltak kíváncsiak Magyar Györgyre és Karácsony Gergelyre. Az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint a kormány menekültellenes kommunikációja is jól példázza, hogy miért kell ezt a kormányt mindenképpen leváltani.

„Magyarországon 2015-ben voltak menekültek, mégis a Fidesz egy óriási kampányt csinált arra, hogy nem szabad a menekülteket befogadni, majd mégis ezt tette. Ebben az ügyben szerintem az igazi botrány az, hogyan lehet, hogy egy kormány megpróbálja a politikai közbeszédet egy témára leegyszerűsíteni, és még abban is hazudik. Szerintem aki hazudik ebben az ügyben, az hazudik minden ügyben, és aki hazudik, az nem méltó a bizalomra” – hangoztatta Karácsony.

Magyar György szerint Hódmezővásárhely példát mutatott, lehet erő az összefogásban. Azt mondta, akkor lehet legyőzni a Fidesz jelöltjét, ha minden választókerületben csak egy ellenzéki jelölt indul.

„Legyen tisztességes választójog, mert az, ami most van, az nem tisztességes sajnos. Nagyon lejt a pálya, és rengeteg csapda van benne. A független intézményeknek vissza kell adni a függetlenségét, az alkotmány tévedéseknek le kell nyesegetni a tévesztő részeit, és rendezni kell a pártfinanszírozást. Ezek azok az alapvető feladatok, amik egy jogászra várnak, és én ebben szeretnék közreműködni” – vázolta terveit Magyar György.

Az ügyvéd elmondta, egy felmérés szerint az ellenzéki szavazók 60 százaléka támogatja, míg a másik két jelöltre most 20-20 százalék szavazna, így ő az, akinek esélye van legyőzni helyben a Fideszt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!