2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Minden eddiginél jobban belenyúlna az alaptörvénybe Rogán

Hír TV

2018. május 14., hétfő 12:03, frissítve: hétfő 20:15

A 2016-ban-tervezettnél lényegesen erősebb és szélesebb körű Alaptörvény-módosítást ígért igazságügyi bizottsági meghallgatásán Rogán Antal. A Miniszterelnöki Kabinetiroda régi-új vezetője a nemzeti konzultációk folytatását a kormányzás alappillérének tartja, szerinte nincs gond a kormányközeli cégeknél propagandára költött milliárdokkal sem.

Soros-plakátokat volt tele az ország az elmúlt egy évben. A kormányzati kampány a kétharmad birtokában a parlamentben folytatódik a 2016-ban elbukott alaptörvény-módosítással, illetve a bevándorlásellenes törvénycsomaggal.

„A Stop Soros törvénycsomagnak a megerősítéséről a kormány ezen a héten intézkedni fog. Ez azt jelenti, hogy fenntartjuk a parlament előtt. Miniszterelnök úr a következő héten már érdemben foglalkozni akar a törvényjavaslat átalakításával és az ahhoz kapcsolódó alkotmánymódosítással” – mondta Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterjelöltje.

Így már júniusban a parlament elé kerülhetnek a javaslatok, amelyek hivatalos célja az illegális bevándorlás elleni fellépés. Amennyiben az országgyűlés elfogadja, a Belügyminisztérium felhatalmazást kap a civilek titkosszolgálati ellenőrzésére. Folytatódnak a nemzeti konzultációk is, amelyek Rogán Antal szerint a kormányzás egyik alappillérét jelentik.

„Lesz természetesen a kormány szempontjából fontosnak számító demográfiai fordulatról is nemzeti konzultáció. Készülünk erre, meg is fogjuk ezt valósítani és lesznek még a bevándorlással összefüggő kérdésekben is, ha szükségét látjuk, akkor lesz nemzeti konzultáció” – jelentette ki Rogán Antal.

A gazdag migránsok bevándorlását segítő letelepedési kötvény-program ötletgazdáját a gyors vagyonosodásokról is faggatták az ellenzéki képviselők az igazságügyi és a gazdasági bizottsági meghallgatásán. Mivel az új ciklusban a turizmust is a kabinetiroda viszi, az ellenzéki politikusoktól Rogán Antal több kérdést is kapott Mészáros Lőrinc turisztikai érdekeltségeivel összefüggésben. Számonkérték a kormányközeli cégeknél propagandára költött milliárdokat is.

„A minisztérium alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal 66 milliárd forintot költött el. És ezt a 66 milliárd forintot is nagyrészt a Csetényi, Kuna és Balási érdekkörökön keresztül. Én nekem az volna a kérdésem tisztelt miniszter úr, hogy kíván-e ezen változtatni” –  ezt Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője mondta.

A propagandakiadások létjogosultságát a választási eredmény mutatja, költéseik pedig ellenőrizhetőbbek mint egykor a szocialistáknál, válaszolt a miniszter-jelölt. „Sőt, átláthatóbb rendszert vezettünk be még saját magunkhoz képest is, mert 2014 óta javultak meg ennek a feltételei, pont a kommunikációs hivatal létrehozásával és a keretközbeszerzéssel. Ott ugyanis mostmár egy egységes keretben lehet látni, hogy a kormány mi az, amit elkölt. És az állami vállalatok is mi az, amit elköltenek” – mutatott rá Rogán.

Rogán Antal miniszteri jelölését mindkét bizottság kormánypárti többsége támogatta.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!