2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Migráció: túlterheléses támadás

,

2015. augusztus 29., szombat 15:20, frissítve: szombat 17:57

A déli határ mentén több szervezett bűnözői csoport is működhet a Vagyonvédelmi Kamara szakmai elnöke szerint.

Német Ferenc a Hír Televíziónak azt mondta: naponta egy kistelepülésnyi csoport halad át Röszkén, ami biztonsági kockázatot is jelent.

„Informatikában úgy mondanák ezt, hogy ez egy túlterheléses támadás. Olyan mennyiségű ember érkezik naponta, amit már nagyon nehéz kezelni, ez a létszám egy magyarországi kisebb település lakosságának felel meg. Egy kistelepülés is hordoz magában kockázatokat. Egy ekkora közösség, ha megérkezik nagyon nagy tömegben, akkor ez olyan biztonsági kockázatokat fog jelenteni a jövőben, amelyeket ma még nem is tudunk felmérni, feltérképezni” – mondta Német Ferenc.

Nem csökken a menekültáradat. Az elmúlt 24 órában ismét meghaladta a kétezer főt a zöldhatáron érkezők száma: Csongrád megye déli részén több mint 2300 migránssal szemben intézkedtek a rendőrök, közöttük több mint 500 gyermek.


A röszkei gyűjtőpontnál a zsúfoltság miatt feszült a hangulat. Este egy migráns felgyújtott egy sátrat. A férfi azt akarta elérni, hogy továbbengedjék Németországba. Az ideiglenes gyűjtőponton több száz menekült várakozott órák óta arra, hogy buszokkal továbbvigyék őket. Úgy tudjuk, hogy feltehetően a hosszas várakozás miatt több gyerek is rosszul lett, őket a mentők látták el, volt akit kórházba szállítottak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!