2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Mészáros és Vajna is górcső alatt a Financial Timesban

Hír TV

2017. december 21., csütörtök 13:12, frissítve: csütörtök 15:22

Címlapján közölt a kormányközeli milliárdosok meggazdagodásáról hosszú riportot a Financial Times.

A brit gazdasági lap magyarországi korrupcióról szóló cikkében felmerül Mészáros Lőrinc, Andy Vajna és a miniszterelnök veje, Tiborcz István neve is. A cikkben idézik Lánczi Andrást, a Budapesti Corvinus Egyetem rektorát, aki szerint a kormány nem titkolt politikája, hogy támogassa egyes magyar üzletemberek meggazdagodását, akik – mint fogalmazott – a magyar felső középosztályt alkotják.

A kormány a magyar tulajdonú vállalkozásokat támogatja, és ha egy-egy beruházást Mészáros Lőrinc valósít meg, ha sikeres, annak is örülni kell – összegezve ez a válasza a Fidesz frakció-szóvivőjének a Financial Timesban megjelent írásra. Halász János állítja, a kormánydöntéseknél nem egy-egy személy a fontos.

„Nagyon helyes, hogyha ezeknek a kis- és középvállalkozásoknak, nagyvállalkozásoknak – amelyek magyarok – eredményük és sikerük van, mert az Magyarország sikere, itt fizetik be az adót. Ha valaki valamilyen programot, amit vállalt, akár Mészáros Lőrinc, akár más, nem valósít meg, majd akkor tessenek kérdezni. Amíg ezek a programok mind megvalósulnak sikeresen és jól, addig ennek inkább örülni kell” – emelte ki Halász.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!