2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Európai Híradó 04:00

Mentőövet dob a kormány Csanádpalotának

Hír TV

2018. február 1., csütörtök 12:32, frissítve: csütörtök 16:04

Két hét bizonytalanság után jelentette be a kormány, hogy mentőövet dob Csanádpalotának. A kérdés azért is volt sürgető, mert már a gyerekek étkeztetését sem tudta finanszírozni a település. A Csongrád megyei város tavaly 89 millió forint tartozást halmozott fel, ami idén januárban csődhöz vezetett.

Megmenti a kormány Csanádpalotát – jelentette be Lázár János hódmezővásárhelyi lakossági fórumán szerda este. A szerdai kormányülésen a kabinet úgy döntött: 72 millió forintos mentőövet dob a csődbe jutott településnek. A Lázár János körzetéhez tartozó Csanádpalotán már a gyerekek ebédje volt a tét, miután az önkormányzat két hete várta a központi segítséget.

A kormányzati gyorssegélyből szeretné kifizetni a 300 gyermek étkeztetését végző helyi vállalkozót és az önkormányzati alkalmazottakat Csanádpalota.

„A decemberi számlánk nem lett kifizetve, ennek a határideje január 10-e volt. 5,5 millió forint összeggel tartozunk nekik. Folyamatos egyeztetésben vagyok egyébként a vállalkozóval, és tegnap sikerült 1 millió forintot átutalni neki. A mai napon is egyeztettünk, és annyiban maradtunk, hogy amennyit még tudunk, napokon belül átutalunk részükre, ők pedig a kintlévőségeiket megpróbálják beszedni. Bízunk benne, hogy eredményesen meg tudjuk oldani ezt a helyzetet, és továbbra is biztosítani tudják az étkeztetést” – nyilatkozta Nyergesné Kovács Erzsébet polgármester.

Lázár János január 18-án ígérte meg, közbenjár annak érdekében, hogy Csanádpalota soron kívüli támogatáshoz jusson. „Ma a kormány úgy döntött, hogy a javaslatomra megmenti Csanádpalota önkormányzatát. A belügyminiszter úr és Varga miniszter úr 72 millió forint soron kívüli támogatást biztosít Csanádpalota önkormányzatának, elsősorban azért, hogy az ott élő embereknek legyen fizetésük, és a gyerekeknek legyen mit enni. A korábbi, a jelenlegi előtti polgármester csődbe vitte a várost” – fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Csanádpalota 89 millió forint tartozást halmozott fel tavaly, ami idén januárban csődhöz vezetett. A képviselő-testület megindította az adósságrendezési eljárást, ennek részeként napokon belül csődbiztost nevez ki a Szegedi Törvényszék a településre.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!