2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Megvan Vona utódja?

Hír TV

2018. április 10., kedd 11:01, frissítve: kedd 16:19

Vona Gábor lemondása után kedden összeül a Jobbik választmánya, Toroczkai László, jelenlegi alelnök, pedig Facebookon már be is jelentkezett a párt vezetésére. A választási kudarc után több ellenzéki is távozik a politikából.

A választás éjszakáján jelentette be Vona Gábor, hogy távozik pártja éléről, majd másnap azt is közölte, hogy a parlamenti mandátumát sem veszi fel. A Jobbik döntéshozói már kedden összeülnek, de egyelőre nincs esélyes jelölt.

– Nyilván a Jobbiknak meg kell találnia a maga elnökét. Hozzáteszem, hogy több karizmatikus vezető van az elnökségen.
– Akár ön is?
– Megmondom őszintén nem gondolok magamban elnöki szerepre – reagált Volner János, a Jobbik alelnöke.

Közben bejelentkezett a Jobbik vezetésére Toroczkai László. A párt jelenlegi alelnöke a Facebookon azt írta: 40 éve készen áll a haza szolgálatára, amit a bejegyzés alapján országos feladatnak ért.

Szintén a Facebookon üzent Juhász Péter. Az Együtt volt elnöke nem adja fel, és adományokat kér, a pártnak ugyanis vissza kell fizetnie a a választás miatt felvett 194 millió forintot, hiszen nem sikerült elérniük a parlamenti küszöböt.

– Hozzád szólnék kedves választó, és próbálok mosolyogni, aki vagy bevetted azt, hogy érdemes taktikailag szavazni, hogy utalj ha teheted. Az 1-2 ezer forintos utalás nagyon sokat számít, merthogy azt jelenti, hogy velünk vagy és tudom, hogy nagyon sokan vagytok, aki nem teheti meg, hogy többet utalj – mondta Juhász Péter.

Az MSZP-s Gőgös Zoltán viszont úgy döntött, a kéthermados fidesz győzelem fényében visszavonul az országos politikától.

– A saját mandátumommal én nem kívánok élni ugye ez a listás mandátum igen, én hatodik helyről kaptam, kapnék egy mandátumot, de én ezt nem kívánom betölteni a képviselői helyet, én úgy döntöttem, hogy visszavonulok és a Harangozó Tamást szeretném helyzetbe hozni, aki egy kiváló fiatal politikus, én úgy érzem, hogy most már nekik kell valami mást csinálni és nem is akarok az MSZP-n belül sem semmilyen vezető tisztséget vállalni. Ez végleges – fogalmazott Gőgös Zoltán, majd hozzátette: lehet, hogy más pártoknál is ideje elgondolkodni a visszavonuláson.

Gulyás Márton, a közös ország mozgalom aktivistája ennél élesebben fogalmazott. szerinte egy magára valamit is adó ellenzéki képviselő nem ül be a parlamentbe, hiszen azzal csak a demokrácia színjátékához biztosítana hátteret.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!