2023. 10. 01. Vasárnap Malvin napja
Jelenleg a TV-ben:

Szikla - lángok ölelésében

Következik:

Radar 00:05

Megteltek a balatoni szállodák

Hír TV

2018. március 17., szombat 12:05, frissítve: szombat 12:53

A négynapos szabadságot sokan töltik a tónál annak ellenére, hogy nem mondható tavasziasnak az időjárás. A wellness-részlegek ilyenkor mindenhol népszerűek, s van, ahol március 15-ei tematikájú programokkal is készültek.

Nem tartotta vissza a rossz idő a vendégeket, a balatoni szállodákban már hetekkel korábban lefoglalták a szobák nagy részét erre az időszakra.

„Az elmúlt esztendőkben talán sikerült a tavaszi vendégfogadás hagyományait is megteremteni a Balatonnál. Mind több szolgáltató tart ebben az időszakban nyitva, és egyre jobb szolgáltatások, egyre jobb programok elérhetők eben az időszakban is. Nyitva van a balatoni bobpálya, a veszprémi állatkert, nyitnak a kalandparkok, az éttermek. Úgy gondolom, hogy a Balaton csodálatos célpont lehet ezen a hosszú hétvégén is” – mondta Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke.

Egy zamárdi szállodában egész hétvégén forradalmi volt a hangulat, a nemzeti ünnepet táncházzal, kézműves foglalkozásokkal is megidézték.

„Március 15-én igyekeztünk Pilvax kávéházi hangulattal készülni, ezt egy barista segítségével még közelebbről, még szakmaibban meg lehet élni” – fogalmazott Kiss Annamária, a Hotel Wellamarin értékesítési és marketingvezetője.

Az elmúlt években folyamatosan nőtt a vendégéjszakák száma a Balatonnál. 2018 első hónapjai is hasonló tendenciát mutatnak. A szakemberek szerint idén a sok hosszú hétvége is növelni fogja a szállodák forgalmát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!