2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Megszüntették Vizoviczki László házi őrizetét

Hír TV

2017. december 18., hétfő 17:38, frissítve: hétfő 19:14

A Fővárosi Ítélőtábla szerint nem kell szökéstől tartani.

Megszüntette a Fővárosi Ítélőtábla Vizoviczki László házi őrizetét, és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el – írja a Pesti Srácok a táblabíróság tájékoztatása nyomán. A döntés egyelőre nem jogerős.

Az adócsalással és rendőrök megvesztegetésével vádolt vállalkozó tavaly nyár óta volt 250 millió forintos óvadék ellenében házi őrizetben. A bíróság szerint Vizoviczki az átlagosnál lényegesen jobb és rendezettebb családi körülmények között él, vagyoni helyzete rendezett, hat kiskorú gyermeke is Magyarországhoz köti, ezek a körülmények pedig a szökés és elrejtőzés veszélyét csökkentik. Azt is figyelembe vették, hogy a házi őrizet szabályait nem szegte meg, illetve ha az elsőfokú ítélet jogerőssé válik, akkor már csak tizenegy hónapra kell visszamennie a börtönbe.

Vizoviczki Lászlót áprilisban első fokon hét év börtönre és 600 millió forintos vagyonelkobzásra ítélték felbujtóként, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt. A vállalkozó 2000-es évek közepére számos budapesti éjszakai szórakozóhelyen szerzett befolyást, legális és illegális eszközökkel terjeszkedve. A vád szerint azonban a vendéglátóhelyek tényleges jövedelmének csak egy részét vallották be, Vizoviczki utasítására megtévesztve az adóhatóságot. A vállalkozó tagadta bűnösségét.

A Központi Nyomozó Főügyészség több főrendőrrel együtt bűnszervezetben, folytatólagosan és üzletszerűen, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel és más bűncselekményekkel is vádolja.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!