2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Megkezdték a veszélyes hulladék elszállítását az Illatos útról

,

2015. május 1., péntek 07:10, frissítve: péntek 14:29

Megkezdték a veszélyes anyagok egy részének elszállítását az Illatos útról – első körben ezer hordót távolítanak el a Budapesti Vegyiművek telepéről, a maradékra pedig közbeszerzési eljárást írnak ki.

Az ehhez szükséges kormányrendeletet a jövő hét elején terjeszti a kabinet elé a Pest megyei kormányhivatal. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtök délután sajtótájékoztatón jelentette be, hogy azonnali helyszíni vizsgálatot rendel el az Illatos úti telephelyen, ahol mintegy 2800 tonna hulladékot helyeztek el illegálisan.

Az első körben elszállítandó csaknem ezer hordót a Budapesti Vegyiművek telepéről a dorogi szemétégetőbe viszik, és ott semmisítik meg – tájékoztatta a Hír Televíziót Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott a helyszínen. A hordók folyékony halmazállapotú veszélyes anyagot tartalmaznak, többnyire higanyszármazék van bennük.

A kármentesítés 1,1 milliárd forintba kerül, amely Tarnai Richárd szerint rendelkezésre is áll. Hivatkozott arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök utasította a gazdasági minisztert, hogy ezt az összeget előlegezze meg. A tárca akkor jut hozzá ehhez az összeghez, amikor a Budapesti Vegyiművek felszámolása befejeződött – számolt be a Hír TV munkatársa a helyszínről.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!