2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Megkárosították Mészárosék a balatonszemesi ligetet

Hír TV

2018. február 15., csütörtök 12:43, frissítve: csütörtök 13:00

Környezetkárosítás történt Balatonszemes egyik fás ligetében, ami mellett a Szántód-Köröshegy és Balatonszentgyörgy közötti vasút felújítását végzi többek között Mészáros Lőrinc egyik cége. Az esetről a 24.hu számolt be. Több mint egy éven keresztül építési anyagokat tároltak a területen, amiért az önkormányzatnak 2 millió forintot fizettek.

A ligetben 2016 nyarán jelentek meg a munkagépek. A majdnem 8 ezer négyzetméteres területet 16 hónapig használták a vasutat építő cégek, köztük a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó R-Kord Kft.

A pályaszakasz azóta elkészült, de a környezetkárosítás nyomai még láthatók. Kivágott fák gyökerei, égésnyomok, aszfalttörmelékek. A Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje szerint a vasútépítők nem csak Balatonszemesen károsították a környezetet.

– Ez az elmúlt években nem az első eset, amikor környezetkárosításról beszélhetünk. Hiszen nem csak itt Szemesen, hanem Földváron és Siófokon is fordultak elő már olyan esetek, amikor régi, idős faállományt szüntettek meg. Ezen túlmenően különböző olyan anyagokat helyeztek el a területeken, amelyek nem oda valók, és abszolút a környezetet károsítják – nyilatkozta Potocskáné Kőrösi Antia.

Megkerestük Balatonszemes polgármesterét, aki telefonon annyit mondott, nem foglalkozik az üggyel, mert kampány van. Akinek nem tetszik az, ami a ligetben történt, indítson pert az önkormányzat ellen.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!