2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Megint sok száz kék lufi lepte el az eget

2017. április 2., vasárnap 14:57, frissítve: vasárnap 16:30

Hetedik alkalommal rendezték meg a Séta az autizmusért elnevezésű programot. A résztvevők a Magyar Tudományos Akadémia előtti térről az Erzsébet híd lábáig gyalogoltak. Az autizmus világnapját 2008 óta rendezik meg világszerte.

Az idén is megtelt a Magyar Tudományos Akadémia előtti tér. Innen indult útjára már hetedszer a Séta az autizmusért. A résztvevők szerint az összefogást erősíti a rendezvény, és segít megismerni és megérteni az autistákat.

„Nemcsak nekünk segít, hanem azoknak is, akik nincsenek benne az autizmusbizniszben, nem érintettek. Ugyanis nagyon fontos az, hogy kapcsolatban legyenek az autista gyermeket nevelő szülők és azok, akik nem érintettek, hiszen nekünk szükségünk van némi segítségre, elfogadásra. Azoknak meg, akik nem tudnak erről semmit, információra van szükségük” – emelte ki egy szülő.

Az autizmus világnapján több százan sétáltak a Magyar Tudományos Akadémiától az Erzsébet híd lábáig, ahol közös énekléssel folytatódott a program, majd az esemény jelképének számító kék lufikat engedtek fel az égbe.

Magyarországon körülbelül százezer embert érint az autizmus, a világnapját 2008-tól rendezik meg április 2-án.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!