2021. 10. 27. Szerda Szabina napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Hírek 10:00

Megfenyegették a Tolna megyei választási bizottság tagjait

Hír TV

2018. március 18., vasárnap 19:06, frissítve: hétfő 12:26

Egy hangfelvétel szerint pedig két bizottsági tag azzal ijesztgette a többieket, hogy ha hamis ajánlóíveket találnak, azt ne jelentsék, mert azzal ők követnének el bűncselekményt. Budapesten Zugló után a VII. kerületben is kiderült, hogy a Fidesz és Lévai Katalin kamupártja összejátszhatott és csalást követhetett el az ajánlóívekkel.

Esélyt kért a választóktól Lévai Katalin korábbi szocialista miniszer. Zuglóban indult volna, de az idei választáson már biztosan nem tud majd bizonyítani. A választási bizottság ugyanis elutasította a nyilvántartásba vételét, mivel az ajánlóíveire gyakorlatilag átmásolták a fideszes íveken szereplő adatokat.

Adjuk meg az esélyt. Szeretném, ha megkapnánk az esélyt, hogy bebizonyíthassuk, hogy mi vagyunk a jobbak – fogalmazott Lévai Katalin.

A kerület MSZP-s képviselője szerint a csalás másik résztvevője a fideszes jelölt volt.

Április 8-án a zuglóiak el tudják dönteni, hogy kire szavaznak. Másra nem tudnak a jobboldalon, mint egy bűnözőre, aki választási csalásban segített egy kamupárt jelöltjének – mondta Tóth Csaba.

A Demokratikus Koalíció erzsébetvárosi jelöltje arra hívta fel a figyelmet, a Fidesz és a Lendülettel Magyarországért az ő körzetében is hasonló módon próbáltak csalni.

Ez a 341 aláírás gyakorlatilag szinte sorrendiségével is megegyezik a Fidesz ajánlóívein található aláírásokkal. Nincs olyan véletlen, hogy 341 ember a kamupárt listáján és a Fidesz listáján is aláír, ezt csak csalással lehet megoldani. Ráadásul közokiratnak minősül az ajánlóív, tehát igen súlyos bűncselekményről beszélünk – mondta Oláh Lajos.

Az egyik Tolna megyei választóbizottsági tag pedig arról készített hangfelvételt, hogy a bizottság két tagja megfenyegeti a többieket, akik a hasonlóságokat ellenőrizték az íveken.

– Elmondod jegyzőkönyvbe?
– Persze. Vigyázzunk rá, hogy mire mondjuk, hogy hamis vagy nem, nehogy aztán mi kövessünk el hamis vádat! Mert ha azt mondjuk, hogy hamis, akkor azzal vádoljuk meg az aláírás gyűjtőit vagy az ajánlások gyűjtőit, hogy hamis okiratokat készített.
– És ez szerinted hamis vád?
– Ha kiderül, hogy ez nem igaz, akkor hamis vád!
– Aki mást hatóság előtt hamisan vádol, az a hamis vád.
– Tehát hogyha ez a bizottság, mi, azt gondoljuk egy aláírásról, hogy az hamisítvány, és annak alapján járunk el, és ha kiderül, hogy nem az, akkor mi hamis váddal éltünk és bűncselekményt követtünk el. Ezt mondod?
– Ezt, ezt mondom.
– Jó, akkor ezt rögzítsük.

Emiatt a bizottság tagjai nem is mertek jelezni, pedig az LMP-s delegált szerint lett volna mit.

Egész oldalt találtunk, sőt magam is találtam több olyan aláírást is, amelyik jellegzetes B betűvel kezdődik, de annyira, hogy egymásra lehetne illeszteni – mondta Czigler Csaba.

A bizottság tagja a Hír TV kérdésére azt mondta, mivel megfenyegették, nem meri elmondani, hogy melyik pártok vettek részt a feltételezett csalásban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!