2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Maros Zoltán animációsfilm-rendező portréfilmje 03:00

Megdöbbentő: hét éve lejárt húsgolyókat árult a gyorsétterem

2015. szeptember 1., kedd 12:27, frissítve: kedd 13:11

Hét éve lejárt húsgolyókat árult egy gyorsétterem az M1-es autópálya mellett. Az étkezde a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal rutinellenőrzésén bukott le, a sztrádák és főutak melletti vendéglátóhelyeket vizsgálták.

Az ellenőröket a helyszínen megdöbbentő látvány fogadta: rozsdás hűtőkben tárolták a fagyasztott termékeket, a padló és a falak koszosak voltak. A lejárt termékeket megsemmisítették. A szakemberek az ellenőrzések során számos helyszínen tapasztaltak higiéniai problémát, és jelöletlen, ismeretlen eredetű termékeket.

„Az ellenőrzés eredményeképpen több mázsa élelmiszert kellett a forgalomból kivonnunk. A legmegdöbbentőbb kép kollégáimat az M1-es mellett fogadta egy étteremben, ahol találtak 2008-ban lejárt húsgolyót és 3 éve lejárt száraztésztát. A teljes ellenőrzés-sorozatól elmondható, hogy az egységek körülbelül 10-15 százalékában volt megállapítható valamilyen kifogás, szerencsére ilyen súlyos jellegűt, mint az M1-es pályán, nem tapasztaltak a kollégáik” – tájékoztatott Helik Ferenc, a Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatóságának vezetője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!