2022. 08. 19. Péntek Huba napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Napi aktuális 10:30

Megalakult az árnyékbizottság

Hír TV

2017. december 1., péntek 17:46, frissítve: péntek 21:02

Megalakult a rendvédelmi szervek működését vizsgáló árnyékbizottság a Jobbik, az LMP és több független képviselő részvételével. Demeter Márta, az LMP országgyűlési képviselője szerint a bizottságra azért van szükség, mert a kormány rendszeresen hivatkozik nemzetbiztonsági ürügyre vagy terrorveszélyre anélkül, hogy ezt bármivel is alátámasztanák.

„Az ellenzéki képviselőknek nagyon sok nagyon sok eszköz áll rendelkezésre ahhoz, hogy ellátogassanak állami intézményekbe, elmenjenek a miniszterekhez, el tudjunk menni a rendőrséghez a nemzetbiztonsági szolgálatokhoz, és tájékoztatást kérünk arról, hogy hogyan biztosítják a választásoknak a rendjét hogyan biztosítjuk a gyülekezési joggal kapcsolatos jogosítványokat, el fogunk menni a nemzeti választási irodához, megnézzük hogyan biztosítják a kiberbiztonságot, hogyan biztosítják a választások tisztaságát és a szavazásoknak a rendjét” – mondta Demeter Márta.

Az árnyékbizottság először a rendvédelmi szervek vezetőit kérdezné arról, miként biztosítják a jövő évi választások tisztaságát és a szavazás rendjét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!