2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Még nem tudni, hogy indul-e nyomozás Kulcsár Gergely ellen

,

2015. március 26., csütörtök 20:25, frissítve: péntek 09:15

Ketten is feljelentették holokauszttagadásért a jobbikos Kulcsár Gergelyt. A Központi Nyomozó Főügyészség a beadványokat már elbírálta, de a hatóság nem árulta el, hogy indít-e eljárást. Közben a Gyurcsány-párt egy újabb antiszemita e-mailt hozott nyilvánosságra a radikális politikustól.

„Mit tesz a Jobbik parlamenti képviselőcsoportja, ha valamelyik biboldóbérenc frakció kezdeményezi, hogy az Országgyűlés felállva emlékezzen a kamukauszt állítólagos áldozataira?” Ez a mondat abból az e-mailből való, amelyet 2012 áprilisában küldött képviselőtársainak Kulcsár Gergely.

Arra volt kíváncsi, hogy a jobbikos képviselőknek részt kell-e venniük április 16-án, a holokauszt áldozatainak magyarországi emléknapján a parlamenti megemlékezésen, vagy a frakció vezetése engedélyezi nekik a távolmaradást. A radikális politikus levelét a napokban tette közzé a 444.hu internetes portál. „Kulcsár Gergely országgyűlési képviselő cselekményét érintően két feljelentés is érkezett a Központi Nyomozó Főügyészségre. A feljelentéseket elbíráltuk, azonban először a feljelentőket kell tájékoztatnunk, és csak azt követően közölhető a döntés a sajtónyilvánosság számára” – közölte Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

A törvény szerint bűntettet követ el az, aki nagy nyilvánosság előtt a nemzetiszocialista vagy kommunista rendszerek által elkövetett népirtás tényét tagadja, kétségbe vonja, jelentéktelen színben tünteti fel, vagy azokat igazolni törekszik. A Jobbik alelnöke azt állítja, hogy Kulcsár Gergely véleménye nem egyezik a párt hivatalos álláspontjával. Novák Előd szerint a Jobbik nem tagadja a holokausztot, és elítél minden népirtást. Az alelnök ugyanakkor szükségesnek tartotta megjegyezni, hogy Kulcsár Gergely az e-mailt nem a nagy nyilvánosságnak szánta. „Megvan az, amit az ember bizalmas körben ír és úgy fogalmaz, és megvan az, amit nyilvánosságnak szán. A Jobbik a programjában egyértelműen lefektette, hogy kíván változtatni az ország sorsán, mit tekintünk a legfontosabb kérdéseknek. Így még ha a csapból is különböző holokausztmegemlékezések is folynak, mi valójában a magyarság sorskérdéseivel kívánunk foglalkozni” – hangsúlyozta Novák Előd.

A Gyurcsány-párt újabb Kulcsár-e-maillel állt a nyilvánosság elé. „Vészkorszakot idéző e-mail ez, ahol egy fotót közölt az ismerőseivel, párttársaival. Ezen a fotón szappanok beszélgetnek, és egy-egy kis ablakban olvasható is a szöveg. Idézek belőle: »’44 előtt jobban éreztem magam«, a következő erre a válasz: »Ne panaszkodj, Slomó, így több kárpótlást kapunk«” – mondta Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja.

A Demokratikus Koalíció szóvivője szerint Kulcsár Gergelynek nincs helye a magyar közéletben. Vona Gábor Jobbik-elnöknek fel kell szólítania a képviselőt, hogy mondjon le parlamenti mandátumáról – tette hozzá Gréczy Zsolt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!