2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Még nem döntöttek a Soros elleni nyomozásról

Hír TV

2017. október 31., kedd 06:44, frissítve: kedd 10:15

Ehelyett magát a feljelentőt, Mirkóczki Ádámot hívták be meghallgatásra.

Egyelőre nem döntött a rendőrség, elrendeli-e a nyomozást a Soros György elleni jobbikos feljelentés alapján. Ehelyett magát a feljelentőt, Mirkóczki Ádámot hívták be meghallgatásra – értesült a Magyar Nemzet.

A Jobbik politikusa a lapnak elmondta, hétfő délelőtt kellett bemennie az üggyel megbízott Nemzeti Nyomozó Irodához meghallgatásra. A nyomozók arra voltak kíváncsiak, alá tudja-e támasztani a milliárdos üzletember elleni feljelentését bármilyen közvetlen bizonyítékkal.

Mirkóczki Ádám szerint, ha az NNI nem rendel el nyomozást alkotmányos rend elleni szervezkedés gyanúja miatt, bebizonyosodik, hogy a Sorost érintő kormányzati propaganda nem más, mint blöff.

„Bementem, és valójában annyi történt, hogy a feljelentésem, ami több Btk.-s tételt tartalmaz, azon kellett végigmenni lépésről lépésre. A lényeg az volt, hogy tudok-e még közvetlen bizonyítékokat a feljelentésemben megfogalmazottakon kívül. Természetesen nem. Én javaslatot tettem az NNI-nek, hogy valójában nem engem kell ezzel kapcsolatban meghallgatni, hanem azokat a személyeket, politikusokat és kormánytagokat, akiket felsoroltam, és forrásmegjelöléssel együtt idéztem. November végéig döntenie kell a Nemzeti Nyomozó Irodának, hogy elrendeli-e a nyomozást, vagy megszünteti” – ismertette a jobbikos politikus.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!