2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Még ki sem nyitottak, már tömegek várták az ingyenételt

Hír TV

2017. december 24., vasárnap 09:57, frissítve: vasárnap 14:01

Már reggel hatkor kígyózott a sor a délelőtt kezdődő ételosztásnál a Blaha Lujza téren. A Krisna-hívők karácsony idején naponta 1600 adag ebéddel várják a rászorulókat.

Megszokott karácsonyi kép a Blahán. Évek óta sorok kígyóznak az ingyenebédért. A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége 1600 adag ételt osztott szét a rászorulók között.

A kaput 11 órakor nyitották meg. Az ebéd mellé ételcsomag járt, hogy legyen mit enni a két ünnep között is. A karácsonyi jótékonykodás több tíz millió forintba kerül.

Már több mint egy évtizede nemcsak meleg ételt hozunk a rászorulóknak, hanem egy élelmiszercsomagot is, ami ma 23 különböző összetevőből áll. Ez tartalmaz tartós élelmiszereket, amit hosszabb távon fel tudnak használni majd, de vannak benne olyan tejtermékek édességek, amiket valószínűleg hamar el fognak fogyasztani – mondta Szilaj Péterné, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége szóvivője.

Fischer Iván Kossuth-díjas karmester, a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója évek óta segédkezik önkéntesként az ételosztásban.

Ez persze mindig egy csepp a tengerbe. De van egy ilyen alapvető kiindulópont, hogy adni kell. meg kell osztani azt, ami van a javakból. Meg kell osztani másokkal. Nagyon természetes dolog, semmi különleges nincs benne – mondta a karmester.

Karácsony első és második napján is lesz ételosztás a fővárosi Blaha Lujza téren.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!