2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Még kérdéses, mikor újítják fel a Nyugati vágányait

2015. március 18., szerda 17:15, frissítve: szerda 18:40

Egyelőre nem tudni, hogy mikor kezd hozzá a vágányfelújításhoz a MÁV a Nyugati pályaudvaron. A rekonstrukció két hétig tarthat, de a munkálatok időpontja a Déli pályaudvar leállása miatt bizonytalan. A MÁV és a Volán társaságok menetrendjének összehangolását egyébként őszre ígéri a közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, de részleteket nem árult el.

Negyvenkilenc használt személykocsit és hat vezérlőkocsit vásárol a MÁV az osztrák vasutaktól. Az új szerzemények a Miskolc környéki vonalakon szállítják majd az utasokat. „A mostani kocsivásárlás mellé még hozzá kellett tennünk, az átalakítás, illetve a komfortfokozat kiépítése, kialakítása további tizennégy-tizenhétmillió forintot jelentett. Tehát most ötvenmillió forint környékén van egy ilyen kocsi kompletten, úgy áll rendszerbe. Nagyjából háromszáz- és ötszázmillió forint között lenne egy új eszköz vásárlása” – mondta Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár.

A MÁV és a Volán társaságok menetrendjének összehangolását őszre ígéri a politikus, de részleteket nem árult el.

Közben folytatódnak az állomás- és vágányfelújítások. Jelenleg huszonöt állomáson tart a munka, s a MÁV vezérigazgatója szerint nem halasztható tovább a Nyugati pályaudvar vágányainak és biztosítóberendezéseinek cseréje sem. Ezt azonban össze kell hangolni a Déli pályaudvarnál folyó munkákkal, így a Nyugati leállításának időpontja még nem dőlt el. „Hogyha bármilyen változtatásra kényszerülünk, átszervezésre saját karbantartási-beruházási fejlesztések kapcsán vagy bármilyen más indokból, akkor két héttel előtte vagyunk kötelesek az utasokat és a sajtót tájékoztatni. Ezt be fogjuk tartani” – mondta Dávid Ilona. Hozzátette: a felújítás maximum két hétig tart. A MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója azt is közölte, hogy ha sikerül zökkenőmentesen megszervezni az elővárosi közlekedést, nekilátnak a munkának.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!