2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

MÁV: sok megálló még nem akadálymentesített

2017. október 4., szerda 12:50, frissítve: szerda 15:10

A dél-balatoni vasútvonal teljes felújítása miatt év végéig pótlóbuszok közlekednek, melyek nem minden esetben tudják fogadni a kerekesszékeseket.

A dél-balatoni vasútvonal felújítás alatt álló szakaszán pótlóbuszok járnak. A vonatok Balatonszemesig közlekednek. Balatonszárszón külön figyelmeztetik az utasokat arra, hogy nem mindenki tud közülük tovább utazni.

A MÁV személyszállító leányvállalatának vezérigazgatója azt mondta, hogy a kerekes székbe kényszerült mozgáskorlátozottak nem lennének biztonságban.

„Azt a fajta szállítási módot, amely az utazásuk során a teljes biztonságukat megfelelően szolgálja, azt sajnos nem tudjuk biztosítani. De milyen területi adottságok hozhatnak ki egy ilyen körülményt, mire gondoljunk? Hát alapvetően az, hogy az átszállással érintett területen kialakítható-e a teljes akadálymentes közlekedés oly módon, hogy annak a teljes útvonalán az utasnak a teljes biztonsága az szavatolható legyen” – fogalmazott Csépke András a MÁV-START Zrt. vezérigazgató.

A vezérigazgató hozzátette, hogy a felújítás során akadálymentessé teszik azokat a megállókat, amelyeket ma még nem lehet kereke székkel megközelíteni a Balaton déli partján.

A Egyenlő Bánásmód Hatósághoz az ügyben nem érkezett panasz.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!