2024. 10. 22. Kedd Előd napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

4 nap - Kádár János árulása 03:00

Matolcsy nem sokallja a fizetését

2016. április 18., hétfő 15:51, frissítve: kedd 15:57

A megemelt fizetésének jogosságáról kérdezték a jegybank elnökét a szocialisták a parlamentben.

Bárándy Gergely az azonnali kérdések órájában tette fel a kérdést Matolcsy Györgynek arról: indokoltnak tartja-e, hogy a jegybanktörvény módosításával a parlament megkétszerezte fizetését.

„Amikor Ön kormánytag volt, tisztelt elnök úr, akkor azt hirdették, hogy kétmillió forintnál magasabb állami fizetés, az pofátlanság, az erkölcstelenség. Na most akkor ezzel egyetért még? Ezzel a véleményével? Ugyanis az ön fizetése több mint dupla ekkora lett. Most már nem tartja pofátlannak, elnök úr?” – tette fel a kérdést a képviselő.

A jegybankelnök nem sokallja a fizetését, Matolcsy György szerint a magyar gazdaság sikerei miatt jól meg kell fizetni az állam vezetőit.

„Nem kocsma, nem étterem, és nem internetes csomagküldő szolgálat. A jegybank elnöke nem rendel fizetést magának. Egyébként jegybanktörvényt sem rendel. Szolgál. És ezért a szolgálatárt az állami vezetőkhöz hasonlóan kap bért. Hogy ez sok vagy kevés, ezt mindenki döntse el saját maga. Én a saját szakmámat képviselve azt mondom: helyes, helyes ha a magyar jegybank vezetői - az alelnökök, az elnök, az ügyvezető igazgatók, az igazgatók - legalább elérik a bankrendszer fizetésének középső szintjét. Így is a jegybank elnöke, alelnökei kevesebbet keresnek majd, mint a szlovák jegybanknak a vezetői, és ugyanannyit keresnek, mint a csehek” – magyarázta a MNB elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!