2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:55

Mától nyújthatják be kárigényüket a Quaestor-károsultak

2015. május 6., szerda 18:00, frissítve: szerda 18:26

Mától kérelmezhetik a kártalanítást a Quaestor ügyfelei, a kárrendezésre vonatkozó igényeket legkésőbb június 5-éig kell benyújtani.

A postahivatalok mellett huszonhat kijelölt kormányablaknál is benyújthatják kárigényüket a károsultak, akiket legfeljebb harmincmillió forintig kárpótolnak. A Quaestor-károsultak Kárrendezési Alapja várhatóan a jegybank áthidaló kölcsönével kezdi meg tevékenységét.

A szocialisták garanciákat követelnek a kormánytól arra, hogy a Quaestor kárrendezési alapja nem lesz fideszes kifizetőhely. Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese az egykori Postabank-ügyet említette példaként, és arra vár választ a kormánytól: miként előzik meg, hogy egyesek jogtalanul is pénzhez jussanak a kártalanítás során.

„Volt már Magyarországon olyan bank, ahol 30 milliárdos veszteségből 140 milliárdos kifizetés lett, ez a Postabank volt. Azt követeljük, hogy átlátható legyen ez az egész kártalanítási folyamat” – közölte Gőgös Zoltán.

Fidesz: Gőgös félrevezeti a károsultakat

A nagyobbik kormánypárt szerint a szocialisták hamis információikkal megtévesztik a brókerbotrányok károsultjait. A Fidesz Gőgös Zoltán szavaira reagálva közleményében azt írta: a szocialisták voltak azok, akik nem kártalanították a Baumag, a Hajdú-Bét és a Globex károsultjait, sőt a pénzügyi rendszer meggyengítésével lehetővé tették a brókercsalásokat. A frakció kiemelte: a kormány nemcsak feltárta a pénzügyi korrupciót, hanem kártalanítást is biztosított.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!