2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

A Pál utcai fiúk 19:10

Másfél órás volt, Balog is keménynek nevezte

2016. január 27., szerda 17:15, frissítve: szerda 19:53

Másfél órán keresztül sorolták problémáikat Miskolcon az egyeztetésre hívott tanárok Balog Zoltánnak. Az emberi erőforrások minisztere kemény beszélgetésnek nevezte a tanácskozást. Arról beszélt: a kormányzati intézkedések azt tükrözik, hogy megbecsülik a tanárokat. A Herman Ottó Gimnázium tanárainak az oktatási rendszert bíráló nyílt leveléhez már több tízezren csatlakoztak.

Egyeztetésre érkezett az emberi erőforrás minisztere az országos tiltakozó mozgalmat elindító miskolci pedagógusokhoz. A miskolci városháza díszterme zsúfolásig telt, az egyeztetésen másfél órán keresztül sorolták problémáikat a meghívott tanárok Balog Zoltánnak.

„Ez egy kemény beszélgetés volt!" – az emberi erőforrások minisztere az egyeztetés után azt mondta: a kormányzati intézkedések azt tükrözik, hogy megbecsülik a tanárokat, sok olyan – még be nem terjesztett – javaslaton dolgoznak, amelyek a miskolci pedagógusok követelését is meghaladják. A tárcavezető bejelentette: eltörlik a minősített tanárokat érintő tanfelügyeleti vizsgákat, ami 9000 tanárt érint.

„Örülök neki, hogy az egészről sikerült beszélnünk, nemcsak magának az oktatásnak a kérdéséről, hanem, hogy a köznevelés is milyen helyet foglal el a kormányzati stratégiában. A versenyképesség megteremtésével, a tanároknak a megbecsülésével bízom benne, hogy ez a fórum hozzájárult, hogy ezt a megbecsülést érzékelik, és nemcsak kíváncsiak vagyunk a problémáikra, hanem velük együtt szeretnénk megoldani” – hangsúlyozta Balog Zoltán.

A Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke nem elégedett. „Igazán elégedett nem lehetek, mert nem történtek olyan bejelentések, azzal vagyok elégedett, hogy kiderültek a problémák, egy felszólalás kivételével mindenki problémákat sorolt fel, tehát miniszter úr képbe került” – így Pilz Olivér, a közalkalmazotti tanács elnöke.

A Herman Ottó Gimnázium tanárainak az oktatási rendszert bíráló nyílt leveléhez már több tízezren csatlakoztak, jövő hétre a miskolci pedagógusok fáklyás felvonulást terveznek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!