2022. 05. 17. Kedd Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Márciusban kezdi gyűjteni az aláírásokat az MSZP

,

2016. február 25., csütörtök 11:22, frissítve: csütörtök 15:38

Március 15-e után kezdi az aláírásgyűjtést az MSZP a földprivatizáció tilalmáról szóló népszavazás ügyében – nyilatkozta híradónknak Gőgös Zoltán.

A szocialisták elnökhelyettese, egyben szakpolitikusa arról kérdezné meg a választókat, hogy a parlament törvényben tiltsa-e meg az állami tulajdonú termőföldek értékesítését. A Nemzeti Választási Bizottság arra hivatkozva tagadta meg az aláírásgyűjtő ív hitelesítését, hogy a népszavazás érintené a költségvetést, a Kúria viszont átengedte a kérdést – a legfőbb bírói testület álláspontja szerint ugyanis nem közvetlenül költségvetési kérdésről van szó.

„Én úgy számolom most, hogy hétfőn, de a kezdéssel, most én úgy látom, hogy március 15-e előtt nem nagyon. Tehát az ünnepekre időzítenénk a kezdést. Most úgy tervezem, legalábbis így van most az agyamban. És összehangoljuk a Kész Zolival tehát a gyűjtést, mert neki is van élő kezdeményezése” – fogalmazott Gőgös Zoltán.

Jó döntésnek tartja a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke a Kúria döntését, amely kedden átengedte az MSZP földprivatizáció tilalmáról szóló népszavazási kezdeményezését. Turi-Kovács Béla szerint ezzel még jó irányt vehet a földprivatizáció. „Hát, ezt vártam. Úgy gondoltam, hogy a földprivatizációval kapcsolatos aggályok, azok megalapozottak voltak. Én magam messzebb mentem, mint ameddig az a fajta kezdeményezés, amit a szocialisták benyújtottak, mert az én álláspontom az volt, hogy magához, az egész földprogram végrehajtásához törvény kellett volna, ma is ugyanez az álláspontom. Ugyanakkor az a véleményem, hogy a végrehajtott földprogram ma még igen jó irányt vehet” – közölte Turi-Kovács Béla.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!