2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Marad a főváros kezében a Rác fürdő

Hír TV

2018. február 22., csütörtök 12:20, frissítve: csütörtök 12:55

Marad a főváros kezében a Rác fürdő, amelyet a Budapest Gyógyfürdő Zrt. üzemeltet majd, ám azt egyelőre nem tudni, hogy a hozzá tartozó hotel igazgatása kinek a kezébe kerül majd. A Fővárosi Közgyűlés egyhangúlag szavazta meg, hogy a fürdő tulaja a főváros maradjon. Egyes hírek szerint arra is volt esély, hogy a komplexumot a miniszterelnök veje, Tiborcz István érdekeltsége nyerje meg. A Rác fürdő lassan nyolc éve áll üresen a felújítás után. Elszámolási viták miatt nem nyitották meg.

Lassan nyolc éve, hogy felújították a fővárosi a Rác fürdőt. Elszámolási viták miatt azonban azóta is üresen áll és amortizálódik. A vételár jelentősen meghaladná a 2,5 milliárd forintot, és még legalább ugyanennyibe kerülne az újabb felújítás.

„Korábban volt egy előterjesztés a közgyűlés előtt, amellyel a Rác fürdőt egy titokzatos magánbefektető szerezte volna meg. Rossz nyelvek szerint a miniszterelnök veje, az Elios-botrány kapcsán elhíresült, avagy hírhedté vált Tiborcz István. Ezt akkor a Jobbik igen erősen opponláta, ellene voltunk annak, hogy a közvagyon magánkézbe kerüljön, különösen, ha a miniszterelnök köréről, családjáról van szó” – ismertette Tokody Marcell, a Jobbik fővárosi képviselője.

A fővárosnak elővételi joga van az ingatlanra. Szerdán a közgyűlés egyhangúlag szavazta meg, hogy élnek is a lehetőséggel.

„A jelenlegi helyzetben várhatóan kiírják a felszámolási eljárást, és a főváros a korábban az MFB-től megvásárolt követelés erejéig pályázna erre az ingatlanegyüttesre, ami a fürdőt és a szállodát foglalja magában. Másnak nagyon nincs esélye pályázni, hiszen az épületegyüttes alatti föld a Budapesti Gyógyfürdő tulajdona, a vízkitermelés joga a Budapesti Gyógyfürdőé. Tehát úgy gondolom, hogy igazából ez csak egy formaság, hogy a főváros hozzájut ehhez az ingatlanhoz” – fogalmazott Szőke László, a Budapest Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója.

Nehéz volt a Rác fürdő ügyében dűlőre jutni, de mindent megtettek azért, hogy a fővárosé maradhasson az épület – mondta a főpolgármester. „Ebből az ügyből nagyon nehéz volt kikeveredni. Most azt tudom önnek mondani, hogy a magunk részéről Bagdy Gáborral az égvilágon mindent megtettünk, hogy egységesen a főváros tulajdonában maradjon ez a létesítmény” – jelentette ki Tarlós István.

A fürdőt hitelből fogják újra felújítani. Az viszont még egyelőre kérdés, hogy a hozzá tartozó hotelt a Budapest Gyógyfürdő Zrt. üzemelteti-e vagy azt megpályáztatják.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!