2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Már hűtik az Állatkert lakóit a kánikula miatt

Hír TV

2018. július 28., szombat 18:41, frissítve: szombat 19:35

Vörös riasztást adott ki a kánikula miatt vasárnap éjfélig az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország teljes területére. Vasárnap a napi középhőmérséklet a legtöbb helyen 25 fok felett alakul. A hőség a középső országrészben lesz a legnagyobb.

A Fővárosi Állatkert egyes lakóit már ma is hűteni kellett. Az elefántok szinte fejest ugrottak a medencébe. Az orangutánokat fali szökőkutak frissítették. A sörényes hangyászt nehéz volt előcsalogatni, de aztán nagyon élvezte a zuhanyt. Az Állatkert szóvivője szerint kánikulában elengedhetetlen az állatok folyamatos hűtése.

„Nagyon sok állatot locsoló tömlővel is tudunk locsolni, ha szükséges. Nyilván ilyenkor az ivóvíznek az ivóvíz fogyasztás, és az ahhoz való hozzáférés is egy fontos dolog. A legtöbb állatunk meleg égövön őshonos eredetileg. Ráadásul itt az állatkertben mindig kellemesebb kicsit az időjárás mint a város többi részén. A város betondzsungelében. A sok zöldfelület, a sok árnyék miatt, a fák és a vízfelület miatt is kellemesebb a klíma. A látogatóknak is vannak párakapuk több pontján, tehát ők is fel tudnak frissülni” – mondta Hanga Zoltán.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!